Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

duminică, 12 iulie 2009

Ardei umpluti


Ingrediente:
12 ardei
un pahar orez
o ceapa mare sau 2 micute
un morcov
500 gr carne tocata de pui sau amestec vita+porc
2 sau 3 rosii
o lingura bulion
condimente,foi de dafin
verdeata
smantana pentru decor si servit

Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se da pe razatoare un morcov,

intre timp se incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie,se pun legumele la calit impreuna cu orezul,se condimenteaza cu piper,delikat etc.
Se adauga carnea si se lasa la calit pana ce devine alba.

Intre timp se spala si se curata ardeiul gras de cotor si seminte,cand amestecul de pe foc este gata,vom umple ardeiul cu acest amestec,apoi se acopera "gura" ardeilor cu rondele de rosii sau cotorul acestora curatat de seminte.
Se aseaza frumos ardeii intr-o tigaie sau ceaun si se acopera cu apa.

Se pun pe foc sau se baga la cuptor si asteptam sa fiarba.
Inainte cu 5 min de a opri focul,oparim rosiile,le decojim si le taiem cubulete mici,le punem intr-o tigaie cu putin ulei incins, le lasam un pic,iar apoi adaugam bulionul si o lingura de faina(doar daca dorim un sos mai legat/gros)
Turnam amestecul peste ardei si lasam sa mai dea in cateva clocote,asezonam sosul cu sare si piper.
Dupa ce am stins focul presaram verdeata si servim cu smantana din belsg.
Pofta buna!

Niciun comentariu: