Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

joi, 16 iulie 2009

Ficatei si pipote cu sos de lapte la cuptor.



Ne trebuie:

  • 1 kg pipote si ficatei de pasare
  • 160 gr unt
  • 50 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr cascaval sau branza
  • un praf de sare
  • condimente
  • 2 galbenusuri
Pregatire:
Speli si cureti foarte bine ficateii si ii lasi sa se scurga sau ii stergi cu un servet curat de bucatarie.
Treci ficateii prin faina


si ii pui sa se prajeasca in jumatate de cantitate de unt.

Dupa ce i-ai scos din tigaie ,ii presari cu condimente si ii asezi intr-un vas ce rezista la cuptor.
Peste ei torni sosul preparat astfel:
Intr-o tigaie,din restul de unt si putina faina,faci un rantas deschis la culoare pe care-l stin gi cu lapte,amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.
Potriveste sosul cu sare sau delikat.
Lasa sosul putin sa se racoreasca si apoi il amesteci cu galbenusurile.


Toarna sosul peste ficatei,presara cascavalul/branza rasa

si da la cuptor pentru 10-15 minute.
Serveste cu salata de sfecla sau iaurt.

Un comentariu:

dana spunea...

ff interesant, n-am mai vazut pipote preparate asa, e musai sa le incerc!