Salata de icre



Ziua de Florii este ultima duminica din Postul Pastelui.In acest an,aceasta sarbatoare cade pe data de 17 aprilie,adica fix duminica aceasta.In intampinarea Floriilor va propun o reteta simpla si foarte gustoasa,este vorba despre salata de icre facuta in casa,noi am avut icre proaspete de caras,d-voastre puteti incerca cu orice alt fel de icre,bineinteles excluzandu-le pe cele negre si rosii.
Bucurati-va de aceasta sfanta zi alaturi de cei dragi si pregatiti-le cat mai multe preparate din peste:ciorba,pasta,salata,piftie,gratar,saramura,etc!


Salata de icre


Ingrediente:
  • 250 gr icre proaspete
  • o ceapa,de preferinta rosie
  • o lamaie
  • un pahar de 250 ml plin cu ulei
  • optional,3 felii de paine inmuiate in apa sau 3 linguri gris fiert cu apa
  • sare

  1. Se pun icrele intr-un castron incapator si se freaca timp de 5 min cu mixerul sau cu o lingura,astfel incat sa nu ramana icre"nesparte".


  • In acest moment puteti adauga paine inmuiata si stoarsa bine sau grisul.Eu am sarit peste aceasta etapa pentru ca nu mi se pare necesara,cand pregateste mama icre,ea adauga de obicei gris,spune ca acesta taie din taria icrelor si le "inmulteste".
  • Oricum ati alege sa le preparati,cu gris,paine sau fara,pasul urmator este acela de a adauga uleiul.
  • Acesta se adauga putin cate putin,ca si la prepararea maionezei,mixand bine ca sa se incorporeze complet.
  • La final,cand icrele s-au albit si s-au transformat intr-o pasta ce nu cade din lingura,adaugati ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiata fin, zeama de lamaie si sare dupa gust.
Se prepara foarte usor,nu este deloc complicat si sunt mult mai gustoase decat cele din comert care contin conservanti si alte minuni.

In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.

Comentarii

Peshte a spus…
icrele sunt de hering?
Peshte a spus…
aaa, sunt de caras...scuze, n-am observat.
foarte buna ideea.
Cristina a spus…
parca m-as invita la tine... imi place foarte mult!
Dorina a spus…
Nu am mai mancat de mult timp salata de icre ...inghit in sec acum.
retete- ina a spus…
si eu inghit in sec,e foarte buna salata de icre
LazyMarius a spus…
Se prepara foarte usor zici tu , daca nu se intampla : "cazul nefericit in care se taie compozitia," , dar poti repara si vei avea o super salata de icre : "daca nu se taie compozitie pe parcurs, " :D
Adica fac se strica, repar se strica iar ? pai .... eu cand mai mananc? :P
Craita a spus…
Marius,mie nu mi s-a taiat niciodata compozitia,dar se intampla cateodata si pe la case mai mari,ideea este ca icrele se taie daca se adauga mai mult ulei decat cere compozitia si daca nu se incorporeaza complet dupa fiecare picatura de ulei adaugata si daca s-a taiat o data cu siguranta nu se va intampla si a doua oara...stii cum e,omul din greseli invata!
Craita a spus…
eu am pus aici o reteta testata si cantitatile sunt masurate cu ajutorul unui pahar de 250 ml,deci oricine va dori sa o incerce,daca respecta cantitatile si pasi descrisi de mine va obtine o delicioasa salata de icre,in schimb am explicat si o modalitate de a repara icrele in cazul in care se intampla sa se taie,procedeul il stiu de la mama,ea il folosea cand avea probleme cu compozitia.
LazyMarius a spus…
am facut o singura data , nu s-a taiat , norocul incepatorului cred :))
dar cred ca am exagerat cu uleiul sau nu stiu , cine a mancat a zis ca e prea mult .
Craita a spus…
probabil,cantitatea de ulei ar trebui sa fie direct proportionala cu cantitatea de icre,desigur se poate pune si mai mult,dar vor fi gretase
LazyMarius a spus…
ala era cuvantul :))
ce mi s-a spus ( nu am vrut sa-l folosesc ) :P
Reka a spus…
Imi plac mult icrele, de mult n-am mai facut. Merci pentru idee si reteta.
pansy a spus…
eu nu amestec icrele cu nimic.pastrez o lingurita de icre nefrecate care o adaug la sfarsit pentru a ramane si bobite nezdrobite.iar daca se taie,ascultati-ma ca sunt specialista la icre taiate,le dreg numai cu apa minerala.la mine alta varianta nu merge.cu cateva picaturi de apa minerala,compozitia se leaga imediat.
maria mihalache a spus…
La multi ani sanatosi si frumosi scumpa si frumoasa floare Craita!
Pup si imbratisez cu mult drag!
Andrei Simonov a spus…
La mulți ani, Crăitzo!
Să fii iubită și să ai parte de tot ce-ți dorești.
retete- ina a spus…
La multi ani Craita
sa fii iubita
petrecere frumoasa
Craita a spus…
multumesc din suflet pt urari!

Postări populare