Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

joi, 26 iulie 2012

Pizza cu aluat de bere- Provocarea secreta din iulie






Imi cer scuza ca postez cu intarziere reteta, dar am fost prinsa in o multime de proiecte  luna aceasta, drept pentru care am si ales o reteta de pizza, pentru ca se prepara usor, este ceva satios si care sa placa tuturor, plus ca mi s-a parut foarte interesanta ideea lui Olive de a face un aluat de pizza folosind bere si uite asa, cu o noua provocare culinara a Amei, am mai descoperit inca ceva ce pare intrigant la inceput si absolut satisfacator la final! Reteta de pe : Olive's Kitchen


Pizza cu salam uscat, pastrama si porumb














Ingrediente blat:
( eu am facut portie dubla)

500g faina, 300ml bere, 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata, 3LG ulei masline, putina sare+piper


Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.



Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.

Topping:

salam uscat
pastrama de porc taiata fasii subtiri
masline fara samburi
ciuperci proaspete sau din conserva
rosii taiate rondele foarte subtiri
cascaval razuit sau mozzarela
porumb dulce din conserva
ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa





Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.


Un comentariu:

Adnia spunea...

stiu cum e sa fii mereu prinsa in tot felul de proiecte. bine ai revenit!by the way, pizza asta e minunata si am sa incerc si eu reteta ta de aluat.