Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 30 iulie 2012

Tarta cu nectarine si budinca de vanilie




Aceasta este prima reteta dintr-o serie de 52 de retete originale si de succes , prezentate in cartea cu acelasi nume. Cartea apartine brandului Dr Oetker si imi amintesc ca am primit-o cadou la o promotie de-a lor dintr-un supermarket, sunt super incantata de ea , dar pana acum s-a nimerit sa testez doar aceasta reteta de-a lor care este super gustoasa. Blatul e crocant, exact cum imi place, crema onctuoasa, fructele, moi, dulci si parfumate, iar crusta de deasupra, absolut geniala!!!

Tarta cu budinca de vanilie si fructe din compot


 

Pentru aluat:

250 gr faina
 2 lingurite praf de copt
100 gr unt sau margarina
150 gr zahar
1 ou

Pentru umplutura:






  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 6 cani de nectarine taiate sferturi sau bucati mai mici, curatate de coaja si de sambur


  • Pentru crema si ornat:


    o budinca de vanilie

     100 gr zahar
    600 ml smantana grasa
    coaja rasa de lamaie




    Mai intai se pregatesc fructele pentru umplutura.
    Spala bine nectarinele, decojeste-le si scoate-le samburii. Taie-le in felii potrivite.


    Intr-o cratita amesteca zaharul, apa si coaja de lamaie.



    Lasa-le la foc potrivit pana incep sa fiarba. Atunci cand mixul ajunge la punctul de fierbere , acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba timp de 5 minute.



    Adauga bucatile de nectarine si lasa-le sa fiarba inca 5-7 minute, pana cand fructul s-a inmuiat. 

    Pentru aluat se cerne faina amestecata cu praful de copt, intr-un castron.Se adauga untul sau margarina, zaharul si oul.Ingredientele se amesteca cu mixerul la inceput la vitezxa minima, apoi la viteza maxima.


    Se framanta compozitia obtinuta pe suprafata de lucru usor presarata cu faina pana ce devine un aluat uniform.Daca se lipeste, se lasa la rece 20-30 de minute, infasurata in folie.

    Doua traimi din aluat se aseaza intr-o forma pentru copt cu diametrul de 26 cm, unsa.Restul aluatului se face rulou, se pune ca margine pe blat si se apasa pe forma, ca sa se formeze o margine inalta de 2-3 cm.

    Se scurg bine fructele si se pun in forma de coroana, pe aluat.O jumatate se plaseaza la mijloc, restul se pun de jur imprejur.



     

    Pentru ornat se face o budinca de vanilie.Se ia de pe foc, se adauga zaharul si smantana si se toarna fierbinte peste fructe.



    Forma se introduce in cuptor. Se coace circa 60 min la 180 de grade.
    Prajitura se lasa la racit in tava, nu trebuie sa va speriati daca dupa scurgerea timpului de copt este crema este inca fuida, dupa racire va avea consistenta perfecta.


    4 comentarii:

    Adnia spunea...

    foarte buna reteta, mai ales ca e facuta cu fructe de sezon!

    Craita spunea...

    Asa este Adnia, merita incercata:)

    Haplea spunea...

    Mmmm...ce bunatate de tarta!!!

    Adina spunea...

    Dna.Craita,aveti numai bunaciuni pe blogul dumneavoastra,asa ca nu mai poftiti la altii !:))

    Pupici pentru tarta asta aromata!:)