Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

vineri, 15 februarie 2013

Briose cu stafide




Sunt atat de bune dimineata langa un pahar de ceai, cafea sau lapte! O sa va placa pentru ca sunt pufoase tare, parfumate, umede si nu foarte dulci. SPER SA LE INCERCATI:)

Muffins cu stafide si portocala





 

 











2 cani faina
1 lingura parf de copt
3/4 cana zahar
 jumatate de lg sare
1/2 cana stafide brune, mari, nehidratate in lichid
1 ou
o cana lapte
 100 gr unt topit
esenta si coaja de portocala


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se unge tava de briose si se imbraca cu hartiute pt muffinsi. Dar mai dragute sunt formele din silicon, pentru ca aluatul nu se lipeste deloc, sunt colorate, usor de depozitat si curatat si sunt si destul de ieftine:)
Mai apoi, se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, iar in altul se bate bine oul, se combina cu laptele si untul topit. In ingredientele uscate, turnam lichidul si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.


Se toarna compozitia in forme cam trei sferturi


 si se coc muffinsi circa 20 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Happy baking!

8 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

bun, bune, si au crescut...minunat!!!

Olguta spunea...

Ce frumos au crescut :)

Craita spunea...

Da, cresc super mult si nici nu se lasa la copt ca alte retete de briose:)

Gabriela spunea...

Ce de briose aici la tine! Tare bune si pufoase!

Craita spunea...

Da Gabriela, suntem multi si ne plac "chestiile" pufoase si dulci:))

adnia spunea...

o adevarata bunatate!

Mari spunea...

Bune, bune!

Kyra spunea...

Sigur am pierdut prin absenta.
Precis nu au mai ramas!
Macar putin parfum de portocala coapta?
Ce zici, mai gasesc?