Ciulama de ciuperci cu carne de curcan.
Avem nevoie de:
- O aripa de curcan
- 500 gr ciuperci
- 2-3 linguri de faina cu varf
- o ceapa
- putin delikat
- cateva boabe de piper
Portionam aripa de curcan,obtinand in jur de 5-6 bucati frumoase de carne,incingem putin ulei intr-o tigaie incapatoare si prajim curcanul pana capata o culoare usor maronie.
Intre timp taiem ceapa si ciupercile curatate de pielita.
Cand s-a prajit carnea o scotem pe o farfurie.
Calim usor ceapa intr-o tigaie in care am pus putin din uleiul in care am prajit carnea,
adaugam ciupercile si lasam totul sa fiarba inabusit 5 min.
Dupa 5 minute presaram delikat,adaugam 2-3 boabe de piper si acoperim totul cu un strat de apa(circa 1 litru)
,lasam amestecul la fiert 20 de minute,acoperind oala cu un capac.
Cand s-au fiert bine ciupercile desfacem faina in putina apa rece
si o adaugam in sos,mai lasam sa dea in cateva clocote,verificam daca mai este nevoie de sare sau vegeta,iar apoi stingem focul.
Gata!
Servim cu mamaliguta si decoram dupa gust.
Comentarii