Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

miercuri, 20 iulie 2011

Supa de rosii ca la bunica



Nu stiu sa fi mancat vreodata supa mai buna ca aceasta,mie imi place sa-i adaug si putina sare de lamaie,ii da o nota superba!Reteta o stiu de la buni care este experta in preparate traditionale,traiesc cu emotie gandul ca peste ani,o parte din familia noastra va retrai prin bucate,sentimente si imagini,ce altfel ar fi fost de mult uitate...ciorba aceasta dainuie in familia noastra,poate nu de acum,ci din timpuri stravechi si uite asa,voi duce cu mine intotdeauna o bucata din sufletul bunicii si al bunicilor bunicii mele si vor duce mai departe si urmasii mei aceleasi arome ce-mi impusca sufletul cu bucurie,in fiecare vara:)
Voi ce arome duceti mai departe si in ce preparate pastrati amintirea vie a bunicilor voastre?


Ciorba de rosii




1 kg rosii
3 morcovi
3 cartofi potriviti
o ceapa mare sau o legatura ceapa verde
2 ardei grasi divers colorati
un dovlecel mic
un rotocol fidea
2 oua
sare
ardei iute
sare de lamaie(optional)
leustean

Rosiile se spala si se pun la oparit pt 2-3 min in apa clocotita,apoi se decojesc si se paseaza in blender sau intr-o sita,se strecoara sucul de seminte.
Legumele se toaca in bucati potrivite si se calesc in 4-5 linguri ulei,


se sting cu sucul de rosii,mai apoi se completeaza supa cu 3-4 litri de apa,se lasa sa fiarba.La final se adauga rotocolul de fidea,sarea si sarea de lamaie,se asteapta sa fiarba supa si apoi se stinge focul.Supa se imbujoreaza cu cele 2 oua batute,


care se toarna in oala si se aromatizeaza cu leustean verde,tocat.Se serveste fierbinte,este absolut delicioasa!!!


3 comentarii:

Mihaela spunea...

Craita, ce bine arata ciorbita ta, mi-ai facut pofta :) De la bunica nu prea am retete, dar amintirile de cand eram copii sunt multe....

nadina73 spunea...

Grozav ciobita ta,cred ca o pun azi in practica.Ma buaur ca te-am descoperit.Pusici

Irina spunea...

Imi plac retetele mostenite de la bunici sau rude. Mi se par cele mai gustoase....