Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 5 iulie 2010

Mancarica de mazare si rulouri cu carnati


Daca va place aceasta reteta,va rog sa-mi acordati un vot aici .

Astazi va prezint o mancarica ieftina si foarte gustoasa si poate fi si de post daca renuntati la rulourile cu carnaciori,dar eu am dorit sa va prezint mancarea asa,pentru ca rulourile o scot din banalitate si sunt si foarte gustoase,carnatii imprumuta din savoare aluatului,care in final devine foarte crocant si aromat.
Si cred ca sunt si mai buni carnati nostri,daca ii invelim in putin aluat de patiserie si puteti sa-i pregatiti cat timp fierbe mazarea.

Pt mancarea de mazare avem nevoie de:


500 gr mazare congelata sau din conserva
1 legatura ceapa verde
2 legaturi marar
250 ml suc de rosii
1-2 morcovi dati pe razatoare
1 lingurita zahar
sare,piper
ulei
Se pregateste mazarea,se taie ceapa verde,se toaca mararul.

Intr-un vas neaderent se pune uleiul la incalzit,se adauga ceapa,morcovul si optional,un dovlecel feliat.

Dupa cateva minute se adauga o cescuta cu apa si se asteapta sa dea in clocot,iar apoi se adauga si mazarea si se urmareste cand aceasta s-a fiert.

Apoi se adauga sucul de rosii,zaharul si putin sare si se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute la foc moderat pana sosul devine vascos.S potriveste de sare si piper,se opreste focul si se adauga mararul.

Pentru rulourile cu carnati:
8 bucati de carnat
4 linguri cu mustar
6 linguri cu malai,seminte de susan sau cascaval razuit
seminte de rozmarin
2 oua batute
1 foaie de aluat pregatita din 2 linguri cu apa,150 gr faina,un praf cu sare

Cresteaza carnaciorii la capete in forma de stea,apoi trage-i pe bete de frigarui.
Intinde aluatul si taie-l in fasii late

apoi unge fiecare fasie cu mustar si presara rozmarin.

Infasoara fiecare carnacior in cate o fasie de aluat,avand grija sa apesi marginea ca sa se lipeasca.

Unge-i cu ou batut cu ajutorul unei pensule si da-i prin malai sau ce doresti tu,

apoi pune-i intr-o tava si baga-i la cuptor pret de 20 min.

9 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Arata minunat... felicitari.

Liana10 spunea...

Apetisant! Ingenios si de efect, cum sa te mai opresti din mancat?

Fimère spunea...

j'ai un petit faible pour tes roulés, ils ont l'air succulents
bonne soirée

geta spunea...

carnaciorii in aluat arata divin...

Micul spunea...

Ce apetisante si bune.
Sa ai o zi frumoasa.

Surac spunea...

Super si ce bine arata...

Goldielocks spunea...

Da,rulourile sunt foarte aspectuoase,gustoase si ieftine de aceea cred ca pot fi folosite cu succes drept garnitura sau antreuri la petreceri si evenimente.

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Reka spunea...

Sunt foarte apetisante, mi s-a facut foame .