Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

joi, 11 martie 2010

Paine cu tarate



Cu o coaja crocanta,dar moale si un interior super pufos,aceasta painica merita calificativul Excelent!

Ingrediente :
1 kg faina
500 gr tarate de grau
1 lingura sare
50 g drojdie proaspata sau 2 pliculete uscata
2 linguri zahar
500-600 ml apa sau bors
150 ml ulei

Preparare:
Dizolvi drojdia,1 lingurita zahar si 2 lg faina in putina apa calduta,obtinand o maia subtire ca o smantana.
(Daca folosesti drojdie uscata sari peste aceasta etapa)
Pui intr-un vas faina cernuta,o amesteci cu maiaua,restul de apa calduta,sarea si zaharul.Framanti aluatul incorporand treptat taratele

si uleiul.

Acoperi vasul si lasi aluatul la crescut 45 min


Dupa ce a crescut aluatul

formezi painici,le asezi in tavi unse cu ulei si le mai lasi la crescut 20 de minute.Inainte sa bagi painicile la copt,unge-le cu putina faina dizolvata in apa si presarale cu mac,susan sau diferite seminte.
Coace painea pret de 30 min in cuptorul deja fierbinte.

8 comentarii:

alison spunea...

ce piinici apetisante!

boscodina spunea...

arata tare bine :)

Goldielocks spunea...

nu numai ca arata bine,dar este foarte gustoasa si sanatoasa painica asta.

Maria spunea...

eu akm vreau sa fc o asemenea paina caci arata f. bn...va spun cand este gata:) ce ammm fc multumesc ptr reteta.

Craita spunea...

Ok Maria.Astept sa-mi spui daca ti-a reusit reteta :)

unikorna spunea...

Foarte frumoasa reteta si rezultatul este minunat. Felicitari, si eu sunt o consumatoare de paine de casa din faina neagra, dar si asta cu tarate e minunata. Merita incercat. Felicitari.

valbo spunea...

Nu iese reteta. Apa sau uleiul sunt insuficiente. Sau ai facut-o intentionat?

Craita spunea...

Valbo, niciodata nu as posta o reteta gresita intentionat. Eu am preluat-o din revista practic in bucatarie, iar cand am redactat ingredientele am scris exact cantitatile indicate acolo. Se pare ca nu am fost atenta, pentru ca intr-adevar 350 ml apa este insuficienta pt 1,5 kg de ingrediente uscate. Iti multumesc pentru atentionare, am facut corecturile de rigoare!