Bulgari crocanti



De obicei se mai intampla se prepar unele retete care necesita folosirea de galbenusuri,doar galbenusuri!Asa ca pun albusurile intr-un castronel,il bag in congelator,iar cand am timp si chef prepar ceva bun de tot din ele,cum ar fi aceste prajiturele care intrec fara probleme banalele bezele.Sunt crocante,isi formeaza propria baza din fulgi si au si o surpriza:cat sunt calde veti gasi in mijloc o crema delicioasa,iar cat sunt reci veti gasi o inimioara de ciocolata.
Reteta am descoperit-o acum ceva timp in revista "Retete de suflet".

5 albusuri
un pahar zahar pudra sau cristale
100 gr fulgi de porumb
100 gr cioco

Se bat albusurile pana ce acestea se intaresc,puteti verifica consistenta lor intorcand castronul cu fundul in sus,daca albusurile nu curg,atungi trecem la pasul urmator.
Adaugam treptat zaharul si batem pana ce acesta se topeste.Incorporam cu ajutorul unei linguri,fulgii de porumb

si ciocolata taiata bucatele.

Cu ajutorul unei linguri punem gramajoare pe o tava unsa cu ulei.Coacem prajiturelele in cuptorul incins la foc mic timp de aprox o ora,tinand usa cuptorului intredeschisa.

Comentarii

Miodrag Surac a spus…
Imi place reteta cu aspect rustic...
José Manuel a spus…
Sensacional esta receta. saludos
Unknown a spus…
Arata foarte bine.
pansy a spus…
iata o reteta simpla,rapida si grozava !am retinut-o!
Lucia a spus…
Ciao! Bel blog e interessantissime ricette: complimenti!
Craita a spus…
Grazie Lucia!

Postări populare