Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

marți, 22 iunie 2010

Prajitura ungureasca cu capsune


Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Sectiune:
Pt foaie:
300 gr faina;
100 gr untura sau 150 gr unt;
3 linguri de zahar;
1/2 plic praf de copt;
2-3 lg smantana sau iaurt gras;
1 galbenus;
un praf de sare;

Pt umplutura: 1 kg de capsune carnoase,nu zemoase,un pic de miere sau 2-3 lg zahar;
Pt foaie,amesteci toate ingredientele

framanti bine aluatul

din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate.

Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere.

Apoi prepari un pandispan din pesmet,

cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet.
Torni compozitia peste capsune

si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu.
Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!

11 comentarii:

Elena Toma spunea...

Prajitura asta este deosebita prin combinatia de blaturi si ideea de a pune si frisca, fructe proaspete mi se pare grozava. Iar faptul ca se consuma rece este minunat pe caldura asta. Felicitari!

diamond spunea...

ii place maxim ce vad! ca sa nu mai spun de explozia de culori din farfuria ta de desert! super bun!:D

Reka spunea...

Arata foarte bine prajitura ta, este foarte speciala. pana mai tine sezonul capsunilor, o s-o incerc.

Gabriela spunea...

Prajitura este excelenta si arat minunat de bine,sigur am s-o incerc si eu!felicitari!pupici!

Alexandrina spunea...

Cred ca-i extraordinar de buna, neaparat trebuie s-o incerc! Multumesc pentru reteta!
P.S. Cred ca o sa incerc cu ceva fructe de padure...

Pica Flori spunea...

Mama! Ce deliciu de praji ai facut!
Am un premiu super haios la mine pe blog.Te astept sa-l ridici.
Numai bine!

Liana10 spunea...

Ce vad eu bun aici in farfurie? Mmmmm, capsuni! O portie mare de prajitura ungureasca pt. mine, te rog. Merci!

Goldielocks spunea...

Da fetelor,este foarte buna si aspectuasa,in plus este chiar racoroasa daca aveti putintica rabdare si o lasati o ora,doua la rece!Cred,de fapt sunt sigura,ca merge si cu fructe de padure.Iar pt tn Liana,daca imi ziceai un picut mai devreme,ti-as fi pastrat o portie,aaa insa,nu pot decat sa te incurajez sa o incerci.

Goldielocks spunea...

Da,Reka,pana mai tine sezonul capsunilor,eu stau in Bucuresti si am reteta asta cam de 3 ani si in fiecare primavara-vara am vrut sa o fac si niciodata n-am reusit.De data aceasta insa mi s-a pus pata rau de tot...si cand in sf m-am hotarat nu gaseam capsuni,am cautat in Carrefour Colentina si nu aveau,am cautat in Cora Pantelimon,am cautat in toate dughenele din Pantelimon si Colentina,iar apoi am ajuns in Rahova,unde in sf am gasit capsuni...imagineaza-ti bucurie,asa ca cat inca mai puteti cautati capsune.!

Fimère spunea...

il est trop gourmand ce gâteau j'aurais aimé avoir une part pour y gouter
j'adore c'est excellent
bonne soirée

Anonim spunea...

Asking questions are actually fastidious thing if you are not understanding something
totally, except this article gives pleasant understanding even.

my web blog :: vodafone phone number