Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

marți, 1 februarie 2011

Pui cu sos de rosii si ciuperci




Ei bine astazi va prezint un sos delicios.M-am indragostit pe deplin de gustul lui acrisor in combinatie cu rosiile dulci si aromate si ciupercile carnoase.L-am alaturat unui cocos de curte bine fiert si apoi rumenit in putin ulei,dar savoarea acestui sos il face perfect compatibil cu o carne mai grasa,de exemplu cea de porc sau oaie.



Gaina de curte cu sos de rosii si ciuperci



                                             Ingrediente:

pulpele,aripile si pieptul unui cocos (poate fi si gaina ) / [sau 600 gr de carne(porc,oaie,etc)]
1 lamaie nu prea mare,poate chiar o lamaie si jumatate(depinde de gust)
400 gr rosii taiate in bulion
350 gr ciuperci (proaspete sau din conserva)
sare,piper



Daca ai gaina de casa,te rog fierbe-o bine,apoi presara pestea ea putina sare si piper.Daca folosesti altceva,portioneaza carnea si asezoneaz-o dupa preferinte.Prajeste carnea in putin ulei pana se rumeneste.
Stoarce lamaia,toarna sucul peste pui si mai adauga apa cat sa acopere carnea.Se lasa la fiert 3 min si se adauga rosiile din conserva,se mai fierbe inca 3 min.Se adauga la sos ciupercile sotate.
Sareaza sosul si stinge focul.Serveste totul garnisit cu patrunjel proaspat sau magiran,alaturi de un piure delicios.

5 comentarii:

Ana Maria Ciolacu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Craita spunea...

bate-le-ar vina de diacritice!:))Si eu te pup Ana.

hapleablog spunea...

Arata tare bine .Tocmai bun de mancat....

retete- ina spunea...

foarte bun pregatit cocosul

Anonim spunea...

f bun bv bv bv bv bv