Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

vineri, 9 martie 2012

Lasagna de pui



Daca exista retete ce trebuiesc musai incercate de-a lungul vietii, atunci una dintre ele este lasagna.Eu va ofer o reteta simpla, care nu se abate mai deloc de la original si pe care sper sa o incercati si voi.


Lasagna



sosul de carne:

1 ceapa
2 morcovi
usturoi dupa gust
2 fire telina verde
1 legatura marar/patrunjel, care va place mai mult
1 kg carne tocata
sare, piper, 1 vf cutit praf de chili
2 lingurite oregano
400 gr rosii in sos tomat


sosul bechamel

50 gr unt
60 gr faina
500 ml supa de carne
500 ml lapte
nucsoara,sare



un pachet foi lasagna
2 bile de mozzarella sau 500 gr cascaval

Se pun foile de lasagna la inmuiat in apa fierbinte, timp de 40 min sau cel mai bine ar fi sa le fierbeti un pic inainte, in apa clocotita, usor sarata si in care ati picurat cativa stropi de ulei. Mare atentie sa nu se lipeasca foile intre ele!
Se toaca ceapa si usturoiul.Se rad morcovii.
Se taie marunt telina si verdeata.Se calesc in ulei incins ceapa, usturoiul si se adauga morcovii si telina; se calesc putin si se adauga carnea tocata;se prajeste pana devine sfaramicioasa.


Se adauga patrunjel, sare, piper, chili si oregano, se adauga 300 gr rosii in sos si se lasa sa se inabuse la foc foarte mic timp de 30 min, daca este nevoie se mai adauga cate putin apa sau supa din cand in cand.
Se prepara sos bechamel: se topeste untul si se caleste faina,


se toarna supa si laptele putin, cate putin, amestecandu-se energic ca sa nu se formeze cocoloase.Se da sosul intr-un clocot, se condimenteaza cu sare si nucsoara.

Se incinge cuptorul.Mozzarella se taie felii sau se rade cascavalul.Se unge o tava adanca si se toarna putin sos bechamel , se aseaza un strat de foi de lasagna,

se acopera cu carne tocata, mozzarella/cascaval


si din nou sos.

Se repeta procedeul si in final se adauga restul de rosii peste sosul alb, se acopera cu un strat de foi si se presara bine cascaval sau mozarella pe intreaga suprafata a lasagnei, se coace circa 30 min.
Se serveste fierbinte.

9 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Delicioasa la orice ora!N-am mai facut de ceva vreme...

Ramona Alina spunea...

Eu pun si putinã scortisoarã, chiar mie dor de lasanha :)

Micul spunea...

Mammma ce pofta mi-ai facut.
Sa ai un weekend fain.

Cristina spunea...

Preferata familiei noastre...

ary/enza spunea...

mi piace il tuo blog :) splendide ricette e ti seguo con piacere :) se ti va passa da me anche se sono alle prime armi :) ciao :)

Elena spunea...

bellissimo il tuo blog e belle ricette ti seguo con piacere se ti va passa da me ciao

Petreceri copii spunea...

Trebuie neaparat sa incerc reteta, arata prea bine ca sa nu ii simt savoarea! :)

Micky Apostu spunea...

Ador lasagna, iar a ta arata minunat!!!

Fab Chef spunea...

De mult n-am mai facut lasagna. Iubesc pastele! Ce frumos s-au rumenit!