Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

joi, 1 decembrie 2011

Friptura de porc la cuptor cu garnitura de legume si sos de hrean




O friptura delicioasa si o masa completa si satioasa pentru voi si familia voastra.Reteta din "O masa intr-o farfurie"

Friptura Royale
(vita sau porc,as you like)



3 linguri ulei
1 kg cartofi,curatati si taiati cuburi
6 morcovi mijlocii,curatati si taiati
6 pastarnaci mijlocii,taiati in 4
2 cepe mijlocii,curatate si taiate in 4 sau 6
1 lingurita maghiran uscat,cimbru si/sau marar uscat
1/2 lingurita sare
piper negru
1 kg muschi vita sau porc

Pentru sos

150 ml smantana
4 lingurite hrean ras,proaaspat sau de la borcan
1 lingurita otet
1/4 lingurita zahar
1/4 lingurita sare



  • Se incalzeste in prealabil cuptorul.Se pune uleiul intr-o tava mare pentru friptura si se incinge in cuptor un minut..Se adauga cartofii,morcovii,pastarnacul si ceapa si se presara cu condimentele si jumatate din sare si putin piper.Se amesteca legumele in ulei si se tin in cuptor 10 min.
  • Se sterge muschiul cu un servet de hartie si se presara cu restul de sare si piper,eventual si putina boia dulce sau iute.Se mareste temperatura cuptorului.Se aranjeaza carnea in tava,cu legumele in jurul ei.
  • Carnea si legumele se coc in cuptor neacoperite timp de 25 min,apoi se scade temperatura cuptorului.Carnea si legumele se intorc din cand in cand si se tin in cuptor 32-36 min pt muschi in sange,40-44 pt muschi potrivit de facut sau 44-48 pt muschi bine facut.Se scoate tava din cuptor,se acopera cu o folie si se lasa sa stea 15 min inainte de a o taia.
  • Intre timp se amesteca smantana,hreanul,otetul,zaharul si sarea si se toarna sosul intr-o sosiera.Se aranjeaza carnea si legumele pe farfurie sau platou si se serveste alaturi de sos.



7 comentarii:

Antonina S. spunea...

O bunatate ai tu aici !!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Bun,bun,bun.

Bucate apetisante spunea...

Imi place sosul de hrean si merge perfect cu fripturica ta.
O zi faina!

maya spunea...

Arata tare bine!

pansy spunea...

arata grozav si cred ca a fost foarte bun cu sosul ala de hrean!

Nicoletta spunea...

Hello!!! A short message to let you know that the new english version of open kitchen magazine has been published! Let me know what you think!!! You can read it on our new web site http://www.openkitchenmagazine.com/news/e-festa-3-numero-in-versione-inglese/
I hope you like it!!! Thank you!!!!

maria mihalache spunea...

Cu sos de hrean este o bunatate.