Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 26 aprilie 2010

Musaca cu pui si cartofi



Ing:

-1 kg cartofi
-500 gr carne tocata de pui
-1 ceapa
-2 morcovi
-1 ou
-1 ceasca smantana
-1 cutie rosii in bulion
-sare,piper,patrunjel...

Curata cartofii si pune-i intregi sa fiarba pe jumatate in apa usor sarata.
Intre timp,toaca ceapa si morcovul si caleste-le in putin ulei,adauga carnea tocata,sare,piper.

Caleste totul timp de 10 min,dupa care adauga peste carne un sfert de ceasca de apa sau supa.Lasa sa dea in cateva clocote si stinge focul.

Odata cartofii fierti,taie-i in rondele potrivite ca grosime,aseaza jumatate din ei intr-o tava suficient de mare si presara-i cu sare,patrunjel,cimbru sau delikat.Peste ei intinde carnea pregatita anterior

si cealalta jumatate de cartofi.

Scoate rosiile din conserva,taie-le cum doresti si aseaza-le peste cartofi,

in sucul de rosii din conserva toarna jumatate de cescuta de apa si toarna totul peste cartofi.Bate oul cu un pic de sare si amesteca-l cu smantana,toarna totul peste cartofi.

Baga musacaua in cuptorul incins pentru 40 de minute.


Serveste fierbinte cu smantana si patrunjel.

Desi aceasta mancare este o bomba calorica,va garantez ca din cand in cand merita sa faceti o mica "greseala" culinara!

2 comentarii:

alison spunea...

yummmy -yummy,ce buuuun!

Micul spunea...

Ce pofta mi-ai facut.Arata asa de bine.
O zi frumoasa iti doresc.