Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

duminică, 12 iulie 2009

Merisoara cu gem de mure



Merisoara este o tarta care s-a "nascut" dintr-un dor de ceva dulce,asa ca am cotrobait prin dulapuri si frigider si din cele cateva ingrediente adunate a iesit o tarta minunata,destul de aspectuasa si cu un miros placut de fructe imbatate in scortisoara si nectar.
Deci reteta este foarte simpla,se prepara rapid si e delicioasa si pentru a o pregati avem nevoie de urmatoarele:
Aluat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri lapte batut(sana) sau iaurt
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
Pentru umplutura:
  • jumatate de borcan de gem de mure
  • 2 mere si o nectarina
  • 500 ml suc sau nectar de fructe
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru tort
  • scortisoara dupa gust
Mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu sarea si zaharul,

apoi adaugam laptele si amestecam in continuare pana la omogenizare.

Adaugam faina amestecata cu varful de cutit de bicarbonat si amestecam bine,la sfarsit vom adauga albusul batut spuma tare si amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.

Asezam aluatul intr-o forma de tarta sau o forma detasabila pentru tort,unsa si tapetata cu faina.
Se baga in cuptorul incins inainte la foc mijlociu pentru 15 minute.

Intre timp taiem fructele,le curatam de cotor si seminte,cand tarta este gata o lasam 2 minute sa se racoreasca,apoi o ungem cu un strat generos de gem.

Peste blat asezam fructele cat mai estetic,peste care vom turna gelatina preparata folosind nectarul de fructe, urmand instructiunile de pe plic.
Tarta astfel preparata se lasa in forma la racit dupa care se va tine la frigider minimum o ora,putem incerca o racire "fortata" punand forma intr-un vas in care se afla apa rece.
La servire pudram tarta cu scortisoara,cu cat mai multa scortisoara cu atat mai mult parfum si savoare.
Merele nu sunt neaparat un "must use",putem folosi tot ce avem in casa, de exemplu struguri, kiwi,visine sau orice alt fruct,asa ca spor la bucatarit!

Niciun comentariu: