Varza a la Cluj




Ai nevoie de:

1 varza dulce mijlocie;
700 gr carne(piept de pui tocat sau carne afumata,etc)
1/2 ceasca orez;
o lingura cu bulion;
1 ceasca smantana;
3 rosii;
sare,piper,ulei,mirodenii.

Cum procedezi:

Speli varza,o tai fideluta,o freci cu sare si o inabusi in ulei cu apa si o lingura de bulion.

Cureti ceapa,o tai marunt si o calesti in putin ulei incins in care vei adauga si carnea,

potrivesti de piper si sare si le inabusi impreuna adaugand din cand in cand cate o lingura de apa.
Speli si orezul,il fierbi in 2 cesti de apa impreuna cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert toate le lasi deoparte.
Ungi un vas cu ulei,asezi un strat de varza,unul de carne,orez fiert+o lingura smantana.

Continui sa asezi straturile alternandu-le in acelasi mod.
Ultimul strat trebuie sa fie de varza,peste care asezi rosiile taiate rondele,pui smantana ramasa si dai varza la cuptor pentru 30 de minute,la foc potrivit.

Reteta o stiu din "Practic in bucatarie" si aceasta este prima data cand o incerc.
Si ca sa va conving cat este de buna am sa va impartasesc un mic dialog intre mine si tata:

"-Ce vrei sa mananci? (e)
-Varza (t)
-Nu mai avem.(e)
-Poi nu-i nimik,mai fabrici inca o portie!(t)"
Ciudat...avand in vedere ca noi nu prea mancam acelasi fel de doua ori,dar sa mai si pregatesc acelasi fel consecutiv.

Comentarii

Momo a spus…
mmmm,ii simt mirosul!nu am facut niciodata,ma crezi?
Oana a spus…
Buna varza asta, mi s-a facut o pofta!!!!
kity a spus…
ce bine arata!!
Anonim a spus…
Buna. Stiam ca amestecul e musai acelasi de la sarmale...practic, un fel de "sarmale neimpaturite", in niciun caz cu pui. ciudat.
Craita a spus…
Draga anonim,duopa cum am precizat si in descriere,reteta e din Practic in bucatarie,acum nu stiu daca cea originala are la baza carne de pui sau nu,dar si asa a fost foarte gustosa,totusi astept sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut combinatia sau nu:)Cu drag,Craitza

Postări populare