Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

miercuri, 18 august 2010

Tehnica framantarii aluatului-How to knead

Spuneam in postarea anterioara ca o sa prezint si o tehnica simpla de framantat orice tip de coca.
Asta pentru ca mi-am amintit de inceputurile mele,cand chiar aveam nevoie de cineva care sa-mi explice cum ar trebui sa framant ...Sper ca initiativa mea va ajuta pe cineva si daca se va intampla lucrul asta,please let me know :)

Deci:
  1. Luati una bucata aluat si fixati-l cu o mana,care a fost pusa la unul dintre capetele aluatului,apoi luati cealalta mana si cu podul palmei bagat in mijlocul aluatului,incepeti sa-i faceti un "masaj" gentil.
  2. Impingeti mana din fata spre nord ,astfel incat sa intindeti aluatul pe planseta de lucru cat sa nu se rupa.
  3. Tot cu mana din fata,apucati marginea aluatului si indoiti-o spre celalalt capat.Presati aluatul intr-o minge.Repetati procedeul.
Atentie!
Aluatul de cozonac,stim cu totii,ca este un aluat foarte special,cu toate acestea,el se framanta folosind fix aceeasi pasi pe care i-am descris mai sus,doar ca spre final,aluatul se "bate" pe planul de lucru:adica se ridica si se arunca pe planseta ca si cand am arunca o greutate de la inaltime.Foarte important in procesul de framantare a cozonacului il reprezinta timpul.Este absolut necesar ca aluatul sa fie framantat cel putin o jumatate de ora,cu cat se framanta mai mult,cu atat va fi mai fin,mai aspectuos si mai pufos.



  1. Secure the dough with one hand at the back,then place the heel of your other hand in the middle of the dough.
  1. Push your front hand away from you,stretching the dough with it.
  2. With your front hand,pick up the edge of the dough and fold it back on itself.Press it into a ball.Repeat.

10 comentarii:

Evelina spunea...

Nu stiu de unde si cum dar ,framant prin impaturire ...asa zic eu.
Bune indrumarile tale
Bravo!

Gabriela spunea...

De retinut!merci mult!pup si o zi buna!

Liana10 spunea...

Uff, mi-ai amintit de inceputurile mele...acum vreo 15 ani...;-)

Catalinix spunea...

Buna ziua,

Va contactez pentru a va propune un parteneriat.
Parteneriatul consta in afisarea unui link pe site-ul dvs, in schimb, eu va voi adauga un link pe http://catalinix.blogspot.com si http://retetemancare.wordpress.com .

Daca sunteti de acord , adaugati urmatorul cod :
Jocuri de gatit

sau

Titlu si Descriere : Jocuri de gatit
Link : http://www.jocuri-mancare.com

Astept mail-ul dvs. de confirmare .

O zi buna in continuare !
Catalin
ijocuricopii@gmail.com

raluka spunea...

Deci se framanta exact asa si cozonacul ca orice aluat de paine?ca sunt unele persoane care iau aluatul cu amandoua mainile si bag pumnul in el...deci e okei daca framan exact asa ca in poza kiar si aluatul de cozonac doar ca la sfarsit sa il "bat"?

Craita spunea...

Da Raluca,secretul este sa-l framanti cat mai mult,cel putin o jumatate de ora,iar la final sa-l "bati"putin:)Spor la framantat!

raluka spunea...

Mersi frumos Craita:* Te pup!

Realizare Magazin Online spunea...

Chiar aveam nevoie de tehnica asta. o sa ma apuc sa fac paine graham de casa.
Multumesc si succes!
Realizare magazin online

Remus Ovidiu Hutu spunea...

superb....acum am inceput si eu la paine de toate felurile si am nevoie de framantat cat mai diferit :D

Remus Ovidiu Hutu spunea...

acum am inceput si eu sa fac paine de casa, si incerc cat mai multe retete, si am nevoie cat mai multe feluri...superba descriere