Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Prajitura cu mere si branza dulce


O prajitura simpla si foarte pe gustul meu.Blatul pufos si aromat de cozonac, se combina perfect cu crema de branza si dulceata merelor usor caramelizate,o sa va indragostiti de ea,parol!

Prajitura cu blat de cozonac, crema de branza si mere




Pt aluat:

500 gr faina
un cub drojdie
65 gr zahar
putina sare
un ou
250 ml lapte caldut
165 gr unt topit
razatura de lamaie si/sau portocale

Pt umplutura:

1 kg branza dulce
4 oua
150 gr zahar
zahar vanilat
esenta vanilie
aprox un kg mere

Se amesteca drojdia cu o lingurita zahar si putin lapte caldut.
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia,zaharul,sarea si razatura de citrice.
Se bate oul si se amesteca cu laptele caldut.Se incepe framantarea aluatului,adaugand cate putin lapte cu ou.La sfarsit, se framanta 10 min aluatul cu untul topit.Se lasa la crescut cel putin o ora.
Se unge o tava de copt cu margini inalte si dimensiunile 38x28 cm.
Pt umplutura se amesteca branza dulce cu zaharul,ouale batute bine,zaharul vanilat si esenta .
Se toarna crema peste aluat.Se curata merele,se taie,se scot samburii,se taie felii subtiri si se aseaza frumos peste prajitura.Se pune la copt in cuptorul incins circa 30 min.
Se serveste rece,eventualse poate pudra cu zahar inainte de servire.



4 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

Tare buna trebuie sa fie! Am s-o incerc si eu in curand :)
Pupici si mult succes in sesiune!

Doinitza`s cakes spunea...

Arata tare bine,n-am facut combinatia asta numai separat

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ai un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Pup!

Tudor Elena Cristina spunea...

Vreaau si eeuuuuu!!!!Cred ca este tare buunaaa!!!