Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

miercuri, 27 aprilie 2011

Shepherd's pie




Shepherd's pie sau cottage pie,este un fel delicios si consistent,facut din carne tocate de vita sau oaie si un sos de rosii si legume,morcovi sau mazare,apoi la final,se acopera cu piure de cartofi si se gratineaza in cuptor.Este un preparat traditional britanic si il veti intalni pe glob in diferite forme:pastel de papa,pastelón de papa , hachis Parmentier, pâté chinois,Картофельная запеканка,cowboy pie,si varianta romaneasca ar fi musacaua,desi nu sunt chiar asemanatoare.


Shepherd's pie




Pt 8 portii,aveti nevoie de:

900 gr carne tocata de vita,oaie,berbec sau chiar si pui
3-4 catei de usturoi
2 cepe
1 lingura faina
250 gr morcovi
150 gr ciuperci
200 ml supa
200 gr rosii din conserva
50 gr margarina
1 kg cartofi
o cescuta lapte
50 gr pesmet
sare,piper,maghiran
cascaval pentru gratinat

Caliti carnea in putin ulei,timp de 20 min.Adaugati ceapa tocata,morcovi taiati in cubulete,usturoiul pisat,ciupercile scurse si spalate si continuati calirea inca 10 min.
Presarati faina,amestecati-o bine cu celelalte ingrediente si apoi adaugati supa de legume si rosiile.Fierbeti la foc potrivit 10 min,apoi adaugati condimentele.Continuati fierberea la foc potrivit cu vasul acoperit.Din cartofi,margarina si lapte,faceti un piure mai consistent
Ungeti o tava,tapetati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia de carne.

Nivelati-o si puneti deasupra piureul cat mai decorativ,se rade cascaval

si se tine in cuptorul incins circa 30 min.

3 comentarii:

Andrei Simonov spunea...

Arata apetisant. Well done!

Ai putea sa incerci si un Apple Pie traditional. :D

Alina---Explora Cuisine spunea...

Arata super bine, simplu si gustos, eu inca nu am incercat-o dar urmeaza! Pupici!

Micul spunea...

Arata minunat.
Te pup si-ti doresc o seara faina.