Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

sâmbătă, 19 martie 2011

Ciorba ardeleneasca cu codite de porc afumate

"Pai daca tu tii post,nu inseamna ca si noi trebuie sa patimim",asa mi-a spus tata azi,mahnit tare pt ca nu a mai mancat carne de ceva vreme,asa ca mi-a dat ordin sa le pregatesc ceva bun si cu de toate.Nu am vrut sa ma bag in ceva prea complicat,pentru ca mi-a fost teama sa nu fiu ispitita,asa ca le-am facut o ciorbita cu afumatura si dreasa cu oua si smantana.


RETETA:

3 codite de porc medii,afumate,puteti folosi si oase garf
3-4 morcovi mari
1/4 telina
1 pastarnac
1 ardei gras verde+unul rosu
2 cepe rosii sau 4 mai mici
o cescuta orez
3 galbenusuri
150 gr smantana
otet dupa gust


Se taie coditele in bucati potrivite si se pun la fiert in 5 litri de apa,se spumeaza constant.
Se curata si se toaca legumele,se spala orezul.
Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa,ardeiul,morcovul,telina si pastarnacul


si ceasca de orez,se lasa la fiert circa 30 min.Spre sfarsit se adauga maghiran uscat sau tarhon.Se bat bine galbenusuri cu smantana,se trage ciorba de pe foc,cu un polonic mic se ia supa din oala si se toarna incet peste oua,se amesteca bine,apoi se toarna amestecul in oala cu ciorba.Potriviti gustul de sare si otet si serviti fierbinte alaturi de ardei iute.


7 comentarii:

alison spunea...

ce gustosenie ai postat tu aici,ma bucur ca ai reparat totul,ai schimbat si fata,avem un pic de roz,mmm,adorabil!

Craita spunea...

inca mai lucrez la el,sper sa iasa ok,cum mi-ati spus si voi,orice sut in fund e un pas inainte si sper sa arate mai bine acum:)

Sefu' spunea...

Foarte frumos noul look al blogului, te reprezinta. Poate facem o firma de webdesign, sa arate si blogurile altora asa de smecher ;)

maria mihalache spunea...

O ciorbica tare buna.

felis spunea...

Arata delicios...

Cooking Gallery spunea...

This is looks very intriguingly yummy...!!

maya spunea...

Tare bine arata ciorbita asta.Dar unde gasesc eu cozi de porc?Cred ca tre' sa-mi pun pofta în cui :D