Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

miercuri, 20 aprilie 2011

Idei pentru un meniu festiv

Pt ca se apropie sfanta sarbatoare a Pastelui m-am gandit sa indexez toate retetele festive de pe blog,nu pot spune ca sunt retete specifice acestei sarbatori,cu exceptia celor doua feluri de cozonac,dar cu timpul sper sa umplu si aceasta categorie.
Sper sa fie idei utile si sa le incercati macar cu alta ocazie,daca nu acum.
Pt anul acesta noi vom avea pe masa de Paste drob traditional de miel,platouri reci cu branzeturi,legume si mezeluri,covrigei si saratele,iar ca fel principal vom servi ciorba de burta si curcan umplut cu prune uscate,la final ne vom indulci cu traditionalii cozonaci moldovenesti,pasca si prajitura carpati,dar voi,voi cu ce va veti delecta?


  • Aperitive


Chiftelute pane:


Ciuperci pane umplute cu crema de branza:



Covrigei aperitiv:


Rulouri cu carnati:



Salata de icre:




Salata a la russe :


  • Ciorba

Ciorba ardeleneasca cu codite de porc afumate:


Ciorba de burta:




  • Retete pentru felul principal

Friptura de pui cu cartofi si vin:



Friptura tocata berlineza:


Pui umplut:


Muschi de porc la cuptor cu garnitura de legume si sos de hrean:

  • Dulciuri

Prajitura cuburi de gheata:



Cozonac impletit:



Cozonac moldovenesc:


Prajitura cu foaie,pandispan si crema de lapte:


Prajitura cu foi,mere si crema de nuci:




Mingiute din biscuiti:



Prajitura Carpati:

Budinca de cozonac:




2 comentarii:

Sorin Tiganu spunea...

Foarte buna ideea.
Trebuia sa pui si reteta de shaorma de casa.

Alexandrina spunea...

Ce de-a bunatati!

Paste fericit alaturi de cei dragi!