Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 2 noiembrie 2009

Maioneza



Azi am facut putina salata de vinete si cum mama este la serviciu nu am indraznit sa fac maioneza(aveam asa o oroare,fiind k mamei i se taia ori de cate ori ma apropiam de castron ca sa-mi vada si mie ochii cum sta trb pe acolo)
Primesc insa un telefon ( 8-> ) , prind un pic de curaj si ma apuc de treaba...si ca sa vezi,mi-a iesit!
Si inca foarte bine!
Asa ca ii multumesc Leilei pentru reteta video postata pe culinar.
Am folosit:


un galbenus fiert;
unul crud;
o lingura mustar;
o lg sare;
un pahar de 200 ml ulei;
sucul unei lamaii;
Am mixat cele 2 galbenusuri impreuna cu mustarul si sarea pana s-a omogenizat compozitia.
Am adaugat lg cu lg uleiul si am frecat bine,dupa ce am incorporat jumatate din cantitatea cu ulei am inceput sa amestec compozitia si cu zeama de lamaie,apoi am continuat sa torn uleiul ramas.Si gata,e numa' buna!

2 comentarii:

alison spunea...

bravo,vezi ca daca ai avut curaj ti-a iesit!pupici!

Claudia spunea...

Cand ti se taie maioneza este f usor sa o refaci...pui cateva picaturi de apa si amesteci..si gata