Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 9 aprilie 2012

Salam de biscuiti de post




Cu o asa  bunatate de reteta  tot sa tinem post, imi pare rau insa, ca am ajuns sa public reteta atat de tarziu.
Evident ca si de aceasta data, am preluat reteta din  minunata carte a presbiterei Garoafa Coman, tot in maniera aceasta fac si salamul "de dulce", dar la nevoie, mai adaug putin lapte , iar margarina devine unt.Cat despre salam , va promit ca nu veti gusta altul mai parfumat si mai bun decat acesta, chiar daca este destinat zilelor de post.


Salam de biscuiti








Ingrediente

250 gr biscuiti populari
250 gr rahat
150 gr margarina
250 gr nuci tocate grosier si prajite
3 linguri cacao
4 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
o esenta de lamaie sau rom




Se topeste rahatul taiat cubulete mici impreuna cu apa, la foc mic,

 
se adauga cacaoa, margarina si nuca maruntita,
 
 se trage tigaia de pe foc.In pasta obtinuta , se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodeniile.
 Se rastoarna prajitura pe un fund de lemn , acoperit cu celofan de bucatarie, care a fost in prealabil acoperit cu zahar pudra, nuca de cocos sau cacao.


Se ruleaza si se modeleaza prajitura sub forma unui salam, se da la rece si se serveste taiata rondele.

2 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ce bine arata.

Maria Balea spunea...

Este cel mai aspectuos salam de biscuiti pe care l-am vazut. Azi il incerc.