Chiftelute pane
Va prezint un aperitiv simplu care ar da bine pe masa oricarei petreceri fancy sau nu.
Sunt de fapt si de drept,niste chiftelute simple care se trec inainte de a le praji printr-un aluat de clatite.Va poftesc cu mare drag sa le incercati,nu numai pt o petrecere,ci si la o masa obisnuita,servite cu o salata sau ca si garnitura.Noua ne plac mai mult asa,parca au ceva "extra" care ne atrage...
Sunt de fapt si de drept,niste chiftelute simple care se trec inainte de a le praji printr-un aluat de clatite.Va poftesc cu mare drag sa le incercati,nu numai pt o petrecere,ci si la o masa obisnuita,servite cu o salata sau ca si garnitura.Noua ne plac mai mult asa,parca au ceva "extra" care ne atrage...
INGREDIENTE:
800 gr carne tocata
3 catei de usturoi
6 oua
1 cartofi mare sau 2 medii
1 felie paine
o ceapa
1 cana faina
marar,sare,piper
Fierbi cartoful in coaja si cand e gata il cureti si il pasezi.Cureti usturoiul si ceapa si le dai pe razatoare,apoi le amesteci cu carnea tocata,3 oua,cartoful ras sau pasat,painea inmuiata si stoarsa bine,sare,piper,marar.Bati ouale ramase cu faina si o cana de apa,pui marar,un praf de sare si amesteci ca sa obtii un aluat fara cocoloase,putin mai gros decat cel de clatite.Formezi apoi chiftelute foarte plate pe care le treci prin aluat si le prajesti in ulei incins.
Comentarii
vroiam sa te intreb, nu are legatura cu reteta asta , era o salata cu ceapa, maioneza si chiftele
stiu ca se taia ceapa fidelute, se tinea in otet nu stiu cat , puneai maioneza .... chiftelute mici si rotunde .... , o stii ? sau macar cum se cheama .
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-de-ceapa-cu-chiftelute.html
J'aime beaucoup.
A très bientôt.
acum trebuie sa caut eu cum se cheama :P ca trebuie sa aiba o denumire, ca apoi sa pot afla de unde provine :)) ( treaba multa am)
Un fan sigur sunt , nu stiu daca "one" :)) . Poate nu o sa zic mereu cate ceva dar sigur am sa salivez la fiecare postare a ta :))