Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

joi, 12 mai 2011

Drob de miel in prapur




Ingrediente:


maruntaiele de la 1-2 miei(inima,ficat,plamani)+prapurul
1-2 cepe uscate calite
o felie de paine inmuitata si stoarsa bine
4-5 oua
sare,piper
o legatura patrunjel,o legatura marar,o legatura ceapa verde si o legatura usturoi verde

Se spala bine maruntaiele si se tin timp de 1 ora in apa rece cu putin otet,se scurg de apa se clatesc bine apoi se dau intr-un clocot.Se arunca apa,se spala iar si se pun la fiert in apa rece.Se fierb aproximativ o ora si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.Ceapa uscata se toaca marunt si se caleste usor si se amesteca cu carnea tocata la cutit sau data prin masina de tocat(eu personal prefer prima varianta),painea stoarsa bine,sarea,piperul,verdeata tocata si 4-5 oua.Se framanta bine cu mana.Se imbraca forme de chec,care au fost unse cu grasime in prealabil,cu prapurul,se adauga compozitia,se pliaza prapurul peste umplutura,se unge cu ou batut si se dau la cuptor.In mijlocul formelor se pot adauga oua fierte intregi sau bucati de carnati afumati.Daca nu aveti prapur se poate improviza cu un aluat fraged sau cu foi de clatite,iese chiar mai bun si mai aspectuos.

6 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Hristos a inviat!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

Prapurul trebuie sa fie neaparat de miel sau merge si cu prapur de provenienta diferita, gen vita, porc etc.?

Craita spunea...

Anonim,fii sigur ca nimeni nu ar sacrifica un vitel sau un porc cu scopul precis de a folosi prapurul.Se foloseste prapur de miel pt ca se consuma carne de miel la masa de Sf Pasti si nu vei gasi pe nicaieri de cumparat prapur de alta natie decat cea de miel

Vitali spunea...

Craita, fratii mei de peste Prut pot face rost de orice fel de prapur, de ogar, de magar...si de om daca vreau, nu-i problema.

Vitali.

LazyMarius spunea...

si eu pe aici :P

janet spunea...

De obicei drobul de miel se face in prapur,noi cum nu mancam carne de miel,fac din organe de porc si fara prapur,este bun oricum!
O zi buna!