Drob de miel in prapur




Ingrediente:


maruntaiele de la 1-2 miei(inima,ficat,plamani)+prapurul
1-2 cepe uscate calite
o felie de paine inmuitata si stoarsa bine
4-5 oua
sare,piper
o legatura patrunjel,o legatura marar,o legatura ceapa verde si o legatura usturoi verde

Se spala bine maruntaiele si se tin timp de 1 ora in apa rece cu putin otet,se scurg de apa se clatesc bine apoi se dau intr-un clocot.Se arunca apa,se spala iar si se pun la fiert in apa rece.Se fierb aproximativ o ora si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.Ceapa uscata se toaca marunt si se caleste usor si se amesteca cu carnea tocata la cutit sau data prin masina de tocat(eu personal prefer prima varianta),painea stoarsa bine,sarea,piperul,verdeata tocata si 4-5 oua.Se framanta bine cu mana.Se imbraca forme de chec,care au fost unse cu grasime in prealabil,cu prapurul,se adauga compozitia,se pliaza prapurul peste umplutura,se unge cu ou batut si se dau la cuptor.In mijlocul formelor se pot adauga oua fierte intregi sau bucati de carnati afumati.Daca nu aveti prapur se poate improviza cu un aluat fraged sau cu foi de clatite,iese chiar mai bun si mai aspectuos.

Comentarii

Anonim a spus…
Prapurul trebuie sa fie neaparat de miel sau merge si cu prapur de provenienta diferita, gen vita, porc etc.?
Craita a spus…
Anonim,fii sigur ca nimeni nu ar sacrifica un vitel sau un porc cu scopul precis de a folosi prapurul.Se foloseste prapur de miel pt ca se consuma carne de miel la masa de Sf Pasti si nu vei gasi pe nicaieri de cumparat prapur de alta natie decat cea de miel
Vitali a spus…
Craita, fratii mei de peste Prut pot face rost de orice fel de prapur, de ogar, de magar...si de om daca vreau, nu-i problema.

Vitali.
LazyMarius a spus…
si eu pe aici :P
janet a spus…
De obicei drobul de miel se face in prapur,noi cum nu mancam carne de miel,fac din organe de porc si fara prapur,este bun oricum!
O zi buna!

Postări populare