Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

vineri, 4 septembrie 2009

Prajiturica "Autumn"



La multi ani tati...!

O prajiturica de sezon ce a inlocuit cu succes tortuletul pe care (rusine sa-mi fie) nu l-am facut!
Acrisoara,pufoasa...mirosind a inceput de toamna,totul invelinduse intr-o crusta minunata de bezea.
Ne trebuie:


8 oua
2 mere
200 gr prune
scortisoara din belsug
cacao sau 2-3 linguri lichior de ciocolata
razatura de lamaie,esente
un plic praf de copt,unul de zahar vanilat
o ceasca de zahar
o ceasca apa minerala
100 gr margarina
3 linguri smantana
300 gr faina
un borcan dulceata acrisoara(visine,corcoduse etc)

Mdp:
Se separa ouale.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,margarina si smantana,apoi se adauga apa minerala,coaja rasa de lamaie si esentele.

Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina cernuta si apoi punem faina in castronul cu galbenusuri lingura cu lingura.
Se rad merele si se adauga in compozitia pentru blat.
Se unge o tava cu putina margarina,se pudreaza cu faina.
Intr-un alt castron turnam jumatate de compozitie pentru blat si adaugam 3 linguri de lichior sau putina cacao,

alternam cele doua compozitii in tava unsa.


Peste blat punem prunele cu taietura in jos,le presaram cu zahar cristale si multa scortisoara.

Bagam totul in cuptorul incins,la foc mic pentru 20 min.
Dupa 20 min scoatem tava si ungem blatul cu gem
Apoi turnam peste cele 8 albusuri ramasa,batute spuma impreuna cu cateva linguri de zahar pudra,mai lasam la cuptor pentru inca 20 min.
Portionam prajiturica cu un cutit cu lama uda.
Pofta buna!


Un comentariu:

truedelights spunea...

La multi, multi ani tatalui tau! L-ai indulcit cu o prajitura delicioasa! :) I se potriveste de minune si denumirea!