Faceți căutări pe acest blog

Se încarcă...

Persoane interesate

luni, 4 octombrie 2010

Placinta de post cu mere





For the english version,please scroll down!

Dacă tot este sezonul merelor,m-am gîndit sa profit din plin de ele,asa ca am rugat-o pe mama sa-mi cumpere multe,multe,iar ea mi-a cumparat un sac.Am făcut prăjitură asta(foile sunt bune,bune,aromate si fragede),iar maine o sa fac o placinta cu foi cumparate.Între timp o sa mă gandesc ce sa mai pregătesc,m-ar bate gîndul sa fac "american pie",dar parcă ne ajung atîtea plăcinte...dar,mai vedem!

Ing:

pt aluat-for the dough
10 linguri ulei-10 tablespoons oil
1/2 kg făină-1/2 kg plain flour
5 linguri miere-5 tablespoons honey
15 linguri apa -15 tablespoons water
sare-a pinch of salt
1 lingurita bicarbonat de sodiu-1 teaspoon baking soda

pt umplutura-for the apple filing

1 kg mere-1 kg apples
3-4 lingurite scorţişoară-3-4 teaspoons cinnamon
100 gr stafide-100 gr raisins
sucul si zeama unei lamai- lemon zest
zahar dupa gust-as much sugar as you please

Aluatul-
Making the dough
Cerni faina intr-un castron,iar in mijloc faci o adancitura in care pui sarea,mierea dizolvata in apa,bicarbonatul si uleiul.Framanti un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in doua.Pe planseta presarata cu faina,intinzi doua foi de marimea tavii(30x40 cm).
Sift the flour in a large mixing bowl,add salt,baking soda,

oil and the water in which you previously dissolved the honey.Knead the dough

and divide it in 2.On a floured surface,roll out the dough into 2 sheets(size 30x40 cm).
Umplutura-Making the filing
Se spala bine merele,se curata de cotoare si seminte si se pun in robotul de bucatarie,se pot da si pe razatoare.

Se pun la calit impreuna cu o cesca de zahar,stafidele si coaja de lamaie.
Wash the apples and remove the seeds ,put them in the food processor or you could scrape them.Sauté the apples for 5-10 min adding 1 cup sugar,cinnamon, raisins and lemon zest.

____________________________________________________________________
Intr-o tava unsa cu ulei,intinzi o foaie,apoi repartizezi uniform umplutura de mere si acoperi cu cealalta foaie,pe care o intepi din loc in loc cu furculita.
Se pune prajitura in cuptorul incins in prealabil,pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Grease a baking pan with butter or oil and place one of the pastry sheets in it,add the filling and cover with the other pastry sheet,lightly prick the dough with a fork.You can brush the top with beaten egg or honey,like I did.

Put the apple cake in the preheated oven for 30 minutes,until golden.

7 comentarii:

maria mihalache spunea...

Tare bune sunt prajiturile cu mere.
Te astept la cules de premii, e toamna doar.

Just me spunea...

supeeeerrr...pacat ca nu am atatea mere in casa ca acum m-as apuca s-o fac!pup

pansy spunea...

mie imi plac prajiturile cu mere ca-s de post sau nu .

Gabriela spunea...

Toate prajiturile cu mere sant gustoase rau,n-as refuza una!arata foarte bine si de gust nu mai vb!pupici!

CarlottaD spunea...

I love apple pies and i want to try your.
have a great day

Liana10 spunea...

Chiar cautam o prajitura de post. Multumesc!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef