Prajitura cu foaie,pandispan si crema de lapte





Nu am gustat-o ,deci nu va asteptati sa va spun cat e de buna,va las doar sa va imaginati asa cum am facut si eu.Dar nu pot sa nu observ ca arata chiar foarte bine,deci poate fi folosita cu succesc pe post de desert la o masa festiva.Cei care au gustat-o au zis ca e foarte buna si ce mi s-a parut interesant a fost ca tata a mancat multa,multa de tot,desi el nu mananca mai deloc dulciuri.Oricum,
as putea spune ca nu este o praji foarte dulce si gustul cremei contrasteaza placut cu dulceata si cu cele 2 feluri de blat(cel putin asa cred).




Pt foi:


2 linguri cacao
1 ou
50 gr zahar pudra
50 gr unt
1 si 1/2 lg amoniac
1/2 cana lapte caldut
faina cat cuprinde

Pt pandispan

10 oua(de preferabil de tara, asa veti obtine acel galben superb)
10 linguri faina
10 linguri zahar

Pt crema:

1,250 l lapte
4 pliculete zahar vanilat
1 pachet unt
6 linguri de zahar
o esenta de vanilie
un borcan cu dulceata mai groasa(magiun de prune,corcoduse,visine)


Foile:
Pui intr-un castron pentru inceput,o cana si jumatate faina si cacaoa.Amesteci bine,adaugi untul taiat cubulete,zaharul pudra,oul


si amoniacul dizolvat in lapte,amesteci un pic cu mana si rastorni compozitia pe blatul de lucru continuand framantarea in timp ce adaugi faina,trebuie sa rezulte un aluat compact si nelipicios.


Coci 2 foi pe fundul unei tavi unsa cu unt si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.


Coacerea dureaza in jur de 15 min,in cuptorul preincalzit.
Pandispanul:
Separi albusurile de galbenusuri.Se bat bine albusurile,probezi daca au fost batute indeajuns,intorcand castronul,daca albusurile nu curg inseamna ca au fost batute suficient.Apoi adaugi zaharul si mixezi bine.La final incorporezi galbenusurile frecate cu un praf de sare si faina,adaugata "in ploaie",amesteci folosind o lingura de lemn.Coci pandispanul in aceeasi tava in care ai copt si foile.

Crema:
Din 250 ml lapte,indulcit cu 2 linguri zahar,pregatesti gris cu lapte facut tare.



Pui pe foc restul de lapte si zahar,cand acesta a inceput sa fiarba incet,dai focul la minim si adaugi 10 linguri de gris cu lapte pregatit anterior,amesteci continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului,cand s-a ingrosat suficient adaugi zaharul vanilat si opresti focul.Lasi crema la racit si amesteci din cand in cand,pentru ca se va forma crusta deasupra.Dupa ce s-a racit aproape complet incorporezi si untul( care este la temperatura camerei) si esenta de vanilie.

Asamblare:
Foaie-gem


-1/2 crema


-pandispan-gem-restul de crema si iar foaie.

Poti orna folosind 2-3 linguri de crema si biscuiti rasi.


Comentarii

Eu nu prea am rabdare sa fac foi, dar prajitura aceatsa arata tare frumoasa!
violette a spus…
Buna, buna prajiturica...arata super...
Daniela Addario a spus…
Arata minunat prajiturica ta, dar eu sint mai lenesa... iar in Italia, in loc de foi cum ai facut tu, pun foaie din aluat frantuzesc, gata cumparat... Fur o feliuta, ca daca-i virtuala nu ingrasa...
Reka a spus…
Ce bien arata, felicitari!!!! As gusta si eu :-)))).
ariana a spus…
Apetisanta prajiturica.
Premii de primavara te asteapta la mine pe blog.
Pupici.
retete- ina a spus…
felicitari arata super,e o reteta de pastrat in bucatarie
Boabe de Cafea a spus…
Vai, ce apetisant arata! Cred ca a fost foarte gustoasa!
Cristina a spus…
eu iti propun un schimb: o felie de pasca contra o bucatica din prajitura ta delicioasa!
Evelina a spus…
Arata bine...cum rezisti si nu gusti?!?
Eu nu pot asta!
:))

Postări populare