Varza a la Cluj
Ai nevoie de:
1 varza dulce mijlocie;
700 gr carne(piept de pui tocat sau carne afumata,etc)
1/2 ceasca orez;
o lingura cu bulion;
1 ceasca smantana;
3 rosii;
sare,piper,ulei,mirodenii.
Cum procedezi:
Speli varza,o tai fideluta,o freci cu sare si o inabusi in ulei cu apa si o lingura de bulion.
Cureti ceapa,o tai marunt si o calesti in putin ulei incins in care vei adauga si carnea,
potrivesti de piper si sare si le inabusi impreuna adaugand din cand in cand cate o lingura de apa.
Speli si orezul,il fierbi in 2 cesti de apa impreuna cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert toate le lasi deoparte.
Ungi un vas cu ulei,asezi un strat de varza,unul de carne,orez fiert+o lingura smantana.
Continui sa asezi straturile alternandu-le in acelasi mod.
Ultimul strat trebuie sa fie de varza,peste care asezi rosiile taiate rondele,pui smantana ramasa si dai varza la cuptor pentru 30 de minute,la foc potrivit.
Reteta o stiu din "Practic in bucatarie" si aceasta este prima data cand o incerc.
Si ca sa va conving cat este de buna am sa va impartasesc un mic dialog intre mine si tata:
"-Ce vrei sa mananci? (e)
-Varza (t)
-Nu mai avem.(e)
-Poi nu-i nimik,mai fabrici inca o portie!(t)"
Ciudat...avand in vedere ca noi nu prea mancam acelasi fel de doua ori,dar sa mai si pregatesc acelasi fel consecutiv.
Comentarii