Scovergi pufoase
Tipic romanesc:
-se ia o placintica rumena si calda.
-se taie o bucata mare de branza de oaie si se face bucati micute
-se aseaza branza pe scovearga si se ruleaza
Se infuleca cu pofta,eventual in timp ce trecem scovearga printr-un strat subtire de iaurt gras si rece.
Ingrediente pt 500 gr faina:
-un cub de drojdie proaspata
-un ou(daca tineti post,pur si simplu renuntati la el,nu va schimba foarte mult rezultatul)
-1 lingura+1 lingurita zahar
-un praf de sare
-30 ml ulei+ulei pt prajit
-apa cat sa iasa un aluat moale si elastic,usor de intins(apa se poate indoi cu lapte sau putem folosi cu succes si iaurt,dar in reteta originala se foloseste doar apa).
Se cerne faina intr-un castron incapator,presaram lingura de zahar si praful de sare peste faina.
Folosind lingurita de zahar si putina apa calduta dizolvam drojdia.
Spargem oul,adaugam drojdia,30 ml ulei
si turnand apa calduta,putin cate putin,incepem sa framantam aluatul.
Lasam la crecut aprox o jumatate de ora.
Se infaineaza suprafata de lucru,din aluat formam bile cu marimea dorita.
Le dam forma rotunda folosindu-ne de maini sau de vergeaua pt intins si o farfurioara(asta daca vrem ca scovergile sa arate impecabil)
Se prajesc in ulei incins.
Ieftin si bun!
Daca vreti placintele mari si pufoase, formati bile din aluat mai mari,daca le vreti crocante formati bile mici.
In zilele de post,pudrati scovergile cu zahar farin.
Comentarii
Buna Sunt Hannah si am un director de bloguri.As dori sa facem un schim de linkuri sau de
bannere, esti de acord? Daca da, trimite-mi un semn :)
http://directordebloguri.blogspot.com
Daca esti interesat/a de diete si slabire te invit pe blogul
http://voislabi.blogspot.com
sa stii ca mia mai zis si alte fete ca nu poate deschide partea dreapta dar nu stiu de ce????
pe cine pot sa intreb sa ,ma ajute sa rezolv problema
si dk te rog nu vrei sa mi te adaugi ;la mine la blog :)
pa te pup
de ceeeeeee????:(((