Placinta de dovleac cu foi Carmen
Inainte de a posta reteta propriu zisa vreau sa spun ca acestea sunt cele mai bune foi de placinta pe care le-am gustat vreodata. In primul rand,reteta este accesibila atat ca ingrediente,cat si ca dificultate,aluatul se intinde asa de usor ca nici nu o sa-ti vina sa crezi. Initial vor fi usor crocante,iar apoi devin foarte fragede,desi vei intinde aluatul subtire,el va creste in dimensiune,dar totusi nu trebuie sa exagerati cu intinsul(nu faceti foaia prea subtire). Se coace rapid(cam in 30 min),la foc mediu spre iute. Reteta foilor este luata de aici
Ingrediente pentru foi (pentru o tava):
7 linguri lapte
7 linguri ulei
7 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu o lg otet
400 gr faina
un ou
Se pun lingurile de lapte,ulei si zahar la fiert.
Se asteapta sa dea in clocot,se stinge focul si se lasa la racit(intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoare)
Dupa ce s-a racit se sparge oul
si se amesteca bine de tot pana se omogenizeaza compozitia.
Se pune si bicarbonatul,iar apoi faina turnata in ploaie.
Aluatul trebuie sa fie moale,dar nelipicios.
Se imparte in 2 bucati egale.
Pentru umplutura:
1-1.5 kg dovleac
o cana zahar
scortisoara
Se rade dovleacul,se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se intinde prima foaie si se pune pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina,se pune umplutura de dovleac,
se acopera cu a doua foaie.
Se tine in cuptorul pana ce aluatul se "bronzeaza "usor.
Se pudreaza cu zahar.
Comentarii
2- daca se lasa la odihnit coca la loc cald inainte de a -ntinde foile si
3- temperatura aproximativa de coacere,va multumesc anticipat pt. timpul dvs!
Aluatul se lasa la odihnit cat timp razi dovleacul, dar nu este un musai, poti sa te ocupi mai intai de dovleac si apoi sa faci coca, montand placinta sau invers, depinde cum iti e mai la indemana.
Cred ca o poti coace fara probleme la 180 de grade, eu o setez in general dupa ochi.