Fursecuri pufoase-Sabina
Le-am pregatit de Revelion,au fost minunate.
Au un gust sublim de migdale si cocos,se fac rapid si sunt bunute,bunute
Sunt ornate de unele dintre cele mai dragi fiinte mie si probabil ca acest lucru le-a facut si mai bune.Multumesc Sabina pt reteta.
Ingrediente:
- 2 oua (de tara)
- 1lingura apa
- 120 ml ulei
- 120 grame zahar
- o lingurita rasa praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie si de migdale
- 3 linguri nuca de cocos
- 320 grame faina
- 100 grame ciocolata pentru decor
Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie,
mixam foarte bine.
In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid dar nici tare.
Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc.
Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin aurii si rumene pe talpa.
Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile, ba chiar sunt mai gustoase dupa cateva zile.
Comentarii
...deci chiar narata bine pt. a putea fi filmate