Tort Winter
Facut cu o zi inainte de Revelion de catre trupa celor 3 magnifice si savurat cu cea mai mare placere de catre toata lumea,a doua zi.Tortul a fost o adevarata nebnie,reteta preluata de aici.
Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE BEZEA
- 3 albusuri (cca110g)
- 150g zahar pudra
- cateva picaturi de zeama de lamaie
- stafide
- bucati de nuca
INGREDIENTE PENTRU DOUA BLATURI SUBTIRI DE ALUAT
- 1 ou
- 1 albus (cca 35-40g)
- 70g zahar
- 50ml suc proaspat de portocale
- 50ml ulei
- 75-80g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE CIOCOLATA (MOUSSE)
- 300ml frisca lichida
- 250g ciocolata cu lapte
- 2 foi de gelatina
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE PORTOCALE
- 250ml frisca lichida
- 40g zahar pudra
- 1 plic intaritor de frisca
- 250g mascarpone
- 30g zahar tos
- 50ml suc de portocale
- 20ml suc de lamaie
- 4 foi de gelatina
- coaja si pulpa de la 2 portocale mariMod de preparare
PREPARAREA BLATULUI DE BEZEA
Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea
Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100 C.
Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.
PREPARARE BLATURI:
Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot...pana face basicute.
Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil.
Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si...... se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 8-10 minute. Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.
PREPARARE CREMA MOUSSE:
Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe.
Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece.
Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data.
Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene.
Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... ..se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si......se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.
PREPARARE CREMA PORTOCALE:
Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.
Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva.
Se amesteca cele doua compozitii.
Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite.
Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice. Se raceste si se adauga in crema de portocale si......se amesteca toate ingredientele. Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si.....si se lasa 2 ore la frigider.Apoi se pune deasupra blatul de bezea,
se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca.
Bun de mancat pana la ultima imbucatura!
Comentarii
Iti multumesc pentru vizita, te mai astept pe la mine.
As fi foarte incantata daca ai dori sa facem un schimb de adrese.
Multumesc!
Flori (Bucataria Portocalie)