Franzela de casa
Intraga familie adora painea de casa si de ceva timp consumam doar paine proaspata,facuta de noi cu ingrediente sigure.
Pe langa painea cu tarate, am adaugata pe lista si aceasta paine facuta cu putine ingrediente,de altfel cine ar fi crezut ca este asa usor sa obtii o franzela " ca la carte"?
Ingrediente( pt 4 paini):
-1 kg faina
-1 lingura sare
-1 lgt zahar
-300-350 ml apa calduta
-50 gr drojdie proaspata
-60 ml ulei
Se prepara maiaua din drojdie lgt de zahar si putina apa.Asteptam sa creasca maiaua,intre timp cernem faina si o amestecam cu sarea,cand a crescut maiaua o turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de tare si foarte elastic,utilizand apa calduta.
Cand aluatul a devenit omogen, continuam framantatul painii timp de 20 de minute,ungandu-ne mainile cu ulei pana cand il terminam.
Se lasa la crescut cel putin o ora,se coace timp de 20 min in cuptorul incins.
Deci secretul ca painea sa fie o franzela in adevaratul sens al cuvantului,este acela ca aluatul trebuie framantat un timp cat mai indelungat(minim 15 min)!
Painea va iesi pufoasa,aerata cu un gust sublim!
Comentarii
Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
Paste fericit!
faceti painea asta oameni buni si o sa va iasa doua sau patru bete uscate
Si nu am invatat doar atat, am invatat sa-mi cunosc limitele, sa respect oamenii din jurul meu, sa accept critici , sa fiu constienta cand gresesc si sa fiu perseverenta in ceea ce fac.Nu am sustinut niciodata ca sunt desteapta si ca stiu sa gatesc perfect si nici nu o voi face vreodata, asa ca oricine ai fi Anonimule, te rog sa ai grija ce vorbesti si cum mi te adresezi, invata sa-ti asumi identitatea si abia apoi iti voi permite sa ma critici.Pana atunci, trage o gura de aer proaspat in piept si oftica-te ca sunt tanara si proasta si ca am un blog unde pretind ca sunt desteapta:)
HAVE A NICE DAY!