Prajitura cu foi,mere si crema de nuca
O prajitura foarte frageda,cu gust usor acrisor,o combinatie perfecta intre crema de nuca si piureul de mere.Cu aceasta prajitura ne-am incantat papilele gustative de Paste si mi-am pus si eu indemanarea la incercare,aceasta fiind prima data cand am copt foi pentru prajituri.
Pt foi ai nevoie de:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 3 cani pline de faina(circa 500 gr)
- 1 pachet margarina(eu am folosit unt)
- 5 linguri smantana sau iaurt
- 1 lingurita amoniac
- 1 si 1/2 kg mere
- 5 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara
- un castron nuca macinata
- 4-5 linguri lapte fierbinte
- 150 gr margarina pt prajituri
- 150 gr zahar pudra
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 sticluta esenta de migdale
Amesteci faina cu margarina,ouale,zaharul,smantana si amoniacul,
framanti aluatul,
il intinzi in 3 bucati din care intinzi 3 foi cat o tava obisnuita de aragaz(34/35 cm).
Le coci pe dosul tavii unse cu margarina si tapetat cu faina,cate 10-15 min fiecare.Cat se racesc prgatesti crmele.
Cum procedezi pt crema1:
Cureti merele,le dai pe razatoarea mare,le storci,apoi le calesti cu zahar si scortisoara timp de 15-20 min.
Cum procedezi pt crema2:
Freci spuma margarina cu zaharul pudra.
Separat,amesteci bine nuca macinata cu laptele fierbinte,zaharul vanilat,esenta si coaja de lamaie,
apoi adaugi in aceasta comozitie margarina.
Cum asamblezi prajitura:
Intr-o tava asezi o foaie,apoi merele calite,alta foaie,crema de nuci si ultima foaie.Lasi prajitura pana a doua zi acoperita cu un fund de lemn pe care ai pus o greutate,apoi cand s-a fragezit ,o tai romburi sau patrate si o pudrezi cu un amestec da zahar si scortisoara sau presari doar nuca macinata sau scortisoara pentru ca prajitura este destul de dulce.
Desi pare o prajitura complicata,nu este,necesita timp de pregatire dar este foarte buna.
Pofta buna!
Comentarii
Sarbatori frumoase in continuare!!!
Cu siguranta o sa vina randul sa incerc si reteta asta ca tare bine arata.
Doua premii te asteapta la mine pe blog.
O zi faina!