Gogosi super-extra pufoase si gustoase
Si o sectiune pufoasa,servita cu dulceata de capsune facuta in casa:
Asa le fac eu si ne plac tuturor.Sunt foarte pufoase,aromate si isi pastreaza calitatile timp indelungat(2-3 zile)
Daca incercati aceasta reteta,va garantez ca o sa fiti incantati,deci puteti sa mergeti la sigur cu ea,iar daca doriti puteti injumatati cantitatile,noi suntem mari mancatori de gogosi si niciodata nu ne ajung!
Ingrediente:
1 kg faina
6 galbenusuri
500 ml lapte batut sau sana
un pumn de zahar tos
un praf de sare,35 gr drojdie proaspata
o lingura lapte dulce
un praf de sare
arome(ghimbir,cuisoare,coaja de lamaie)
50 gr unt sau untura
Se cerne si se aseaza intr-un castron incapator.Se presara peste ea zaharul si aromele.
Se bat galbenusurile cu sarea intr-un castron si se toarna in faina,se face o maia utilizand drojdia,lingura de lapte dulce,caldut si o lingurita de zahar.
Se toarna maiaua si laptele batut
peste faina si se framanta un aluat pana ce s-au incorporat toate ingredientele,apoi se incalzeste un pic untul sau untura
si se framanta aluatul din nou turnand cate putin unt peste el.Aluatul finisat:
Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora,
apoi se infaineaza bine aluatul de lucru si se intinde o foaie cu o grosime de cativa cm,se taie gogosi cu un pahar trecut prin faina
si se mai lasa la crescut inca 15 min.Se prajesc in ulei incins
si se sevesc cu mare pofta,pudrate cu zahar sau umplute cu ce doriti.
Comentarii
Am facut eu azi si sint super bune, mai sanatoase. Am luat reteta de pe net, acum ceva timp, nu mai stiu de la cine, dar daca doriti o pun pe net.
O zi buna iti doresc!
ps: j'ai un prix pour toi sur mon blog
bonne journée
@ Janet,eu nu mananc slanina,dar nici eu nu pot rezista unor gogosi rumene si calde.
Cat despre cuisoare si ghimbir,aceste condimente dau un gust deosebit aluatului...