Mamaliga cu oua "in cuib"
Numai buna ca cina.E satioasa si satisface placerile si celui mai mare gurmand(cel putin asa imi place sa cred)...stiu,e vara si poate ar trebui sa ne limitam la ceva usor,dar chiar aveam pofta de o mamaliguta facuta cu malai taranesc,macinat la moara din satul bunicii,impanata cu putina telemea adusa de pe aceleasi meleaguri ca si malaiul...deci,sa aveti pofta!
Faci o mamaliga mai moale din niste malai macinat grosier,apa si sare dupa gust.
Taie apoi 250 gr de pastrama de porc sau kaizer si il prajesti in ulei incins.Il scurgi si il lasi deoparte.
Intr-o cratita potrivita ca marime,aseaza un strat de mamaliga,unul de carnita,
inca un strat de mamaliga,apoi telemea rasa dupa pofta inimii
si tot asa.Termina cu un strat de mamaliga.Fa apoi 4 adancituri cu dosul lingurii in mamaliga
si da la cuptor timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a scurs timpul,sparge in fiecare adancitura cate un ou
si da inca odata totul la cuptor,pentru inca 10-15 minute.E buna foc, mai ales daca e servita cu smantanica rece!
Comentarii
O zi buna!
A bientôt et bon weekend.
FELICITARi pentru blog!
Madalina