Prajitura ungureasca cu capsune
Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Sectiune:
Pt foaie:
300 gr faina;
100 gr untura sau 150 gr unt;
3 linguri de zahar;
1/2 plic praf de copt;
2-3 lg smantana sau iaurt gras;
1 galbenus;
un praf de sare;
Pt umplutura: 1 kg de capsune carnoase,nu zemoase,un pic de miere sau 2-3 lg zahar;
Pt foaie,amesteci toate ingredientele
framanti bine aluatul
din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate.
Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere.
Apoi prepari un pandispan din pesmet,
cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet.
Torni compozitia peste capsune
si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu.
Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!
Comentarii
P.S. Cred ca o sa incerc cu ceva fructe de padure...
Am un premiu super haios la mine pe blog.Te astept sa-l ridici.
Numai bine!
j'adore c'est excellent
bonne soirée