Pui umplut cu ciuperci si orez
O reteta deliciosa de pui umplut,dar poate fi si mai delicios servit cu o salata de sezon sau cu un sos rece de castraveti proaspeti cu iaurt,usturoi si marar.Sunt multe feluri in care puteti umple un pui,dar eu prefer umpluturile mai light,adica umpluturi limitate la fructe,legume si cereale... totusi,carnea umpluta cu carne,nu stiu cat de bine ar prinde....Asa ca va invit la un pui umplut cu orez,ciuperci si garnitura de cartofi :)
1 pui intreg
un pahar orez
1 cutie ciuperci sau 200 gr ciuperci proaspete
1 ceapa mare
6-7 catei usturoi
50 gr pasta tomate
2 morcovi
2-3 cartofi
1 lamaie
sare,piper
boia,ulei,busuioc,piper,sare...
1)Fierbe 15 min puiul intreg in apa cu sare si un catel de usturoi zdrobit.
2)Caleste ceapa in ulei.Adauga ciupercile si orezul,
sucul de la o jumatate de lamaie si completeaza cu supa de pui.
3)Amesteca si tine pe foc pana scade bine,iar orezul este fiert.
Umple puiul cu acest amestec.
4)Freaca usturoiul ramas cu putin ulei.Adauga pasta de rosii si putina boia.Unge puiul pe toate partile cu aceasta compozitie.
5)Pune intr-o tava putin ulei,cartofii,morcovii,busuiocul,taiate dupa preferinta si jumatatea de lamaie ramasa,stropeste legumele cu un pahar de vin.Condimenteaza totul si da totul la cuptor pentru o ora si jumatate.
Comentarii
te pup pe curand scumpa
Seara faina sa ai.
j'aime beaucoup.
A bientôt.