Mancarica de mazare si rulouri cu carnati
Daca va place aceasta reteta,va rog sa-mi acordati un vot aici .
Astazi va prezint o mancarica ieftina si foarte gustoasa si poate fi si de post daca renuntati la rulourile cu carnaciori,dar eu am dorit sa va prezint mancarea asa,pentru ca rulourile o scot din banalitate si sunt si foarte gustoase,carnatii imprumuta din savoare aluatului,care in final devine foarte crocant si aromat.
Si cred ca sunt si mai buni carnati nostri,daca ii invelim in putin aluat de patiserie si puteti sa-i pregatiti cat timp fierbe mazarea.
Pt mancarea de mazare avem nevoie de:
500 gr mazare congelata sau din conserva
1 legatura ceapa verde
2 legaturi marar
250 ml suc de rosii
1-2 morcovi dati pe razatoare
1 lingurita zahar
sare,piper
ulei
Se pregateste mazarea,se taie ceapa verde,se toaca mararul.
Intr-un vas neaderent se pune uleiul la incalzit,se adauga ceapa,morcovul si optional,un dovlecel feliat.
Dupa cateva minute se adauga o cescuta cu apa si se asteapta sa dea in clocot,iar apoi se adauga si mazarea si se urmareste cand aceasta s-a fiert.
Apoi se adauga sucul de rosii,zaharul si putin sare si se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute la foc moderat pana sosul devine vascos.S potriveste de sare si piper,se opreste focul si se adauga mararul.
Pentru rulourile cu carnati:
8 bucati de carnat
4 linguri cu mustar
6 linguri cu malai,seminte de susan sau cascaval razuit
seminte de rozmarin
2 oua batute
1 foaie de aluat pregatita din 2 linguri cu apa,150 gr faina,un praf cu sare
Cresteaza carnaciorii la capete in forma de stea,apoi trage-i pe bete de frigarui.
Intinde aluatul si taie-l in fasii late
apoi unge fiecare fasie cu mustar si presara rozmarin.
Infasoara fiecare carnacior in cate o fasie de aluat,avand grija sa apesi marginea ca sa se lipeasca.
Unge-i cu ou batut cu ajutorul unei pensule si da-i prin malai sau ce doresti tu,
apoi pune-i intr-o tava si baga-i la cuptor pret de 20 min.
Comentarii
bonne soirée
Sa ai o zi frumoasa.