Tochitura dobrogeana cu sos
Am fost la mare(in Ro,evident)si intrand intr-un restaurant,tata si-a comandat o tochitura dobrogeaba cu sos,ceea ce mi s-a parut un pic ciudat,caci eu cunosteam varianta moldoveneasca,fara sos.Asa de mult i-a placut tatei,ca m-a rugat frumos,frumos de tot sa-i fac acasa aceeasi reteta..Cat e de buna...nu pot descrie in cuvinte,ramane sa incercati si sa va convingeti...
- 1 kg carne de porc;
- 50 ml ulei;
- 2 foi de dafin;
- 10 – 15 boabe de piper;
- 2 cani cu apa;
- 1 pahar cu vin rosu;
- 3 linguri pasta de rosii;
- 1 capatana usturoi;
- sare;
- boia de ardei;
- piper macinat;
1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste,
iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou oua" ochi" si branza rasa .
Comentarii
Saludos
Pup!
Zi buna,iti doresc!
C-a fost buna si gustoasa
Si bucatareasa frumoasa!
@ Jose Manuel,Espero que me visite mas.