Placinta de post cu mere
For the english version,please scroll down!
Dacă tot este sezonul merelor,m-am gîndit sa profit din plin de ele,asa ca am rugat-o pe mama sa-mi cumpere multe,multe,iar ea mi-a cumparat un sac.Am făcut prăjitură asta(foile sunt bune,bune,aromate si fragede),iar maine o sa fac o placinta cu foi cumparate.Între timp o sa mă gandesc ce sa mai pregătesc,m-ar bate gîndul sa fac "american pie",dar parcă ne ajung atîtea plăcinte...dar,mai vedem!
Ing:
pt aluat-for the dough
10 linguri ulei-10 tablespoons oil
1/2 kg făină-1/2 kg plain flour
5 linguri miere-5 tablespoons honey
15 linguri apa -15 tablespoons water
sare-a pinch of salt
1 lingurita bicarbonat de sodiu-1 teaspoon baking soda
1/2 kg făină-1/2 kg plain flour
5 linguri miere-5 tablespoons honey
15 linguri apa -15 tablespoons water
sare-a pinch of salt
1 lingurita bicarbonat de sodiu-1 teaspoon baking soda
pt umplutura-for the apple filing
1 kg mere-1 kg apples
3-4 lingurite scorţişoară-3-4 teaspoons cinnamon
100 gr stafide-100 gr raisins
sucul si zeama unei lamai- lemon zest
zahar dupa gust-as much sugar as you please
Aluatul-Making the dough
1 kg mere-1 kg apples
3-4 lingurite scorţişoară-3-4 teaspoons cinnamon
100 gr stafide-100 gr raisins
sucul si zeama unei lamai- lemon zest
zahar dupa gust-as much sugar as you please
Aluatul-Making the dough
Cerni faina intr-un castron,iar in mijloc faci o adancitura in care pui sarea,mierea dizolvata in apa,bicarbonatul si uleiul.Framanti un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in doua.Pe planseta presarata cu faina,intinzi doua foi de marimea tavii(30x40 cm).
Sift the flour in a large mixing bowl,add salt,baking soda,
oil and the water in which you previously dissolved the honey.Knead the dough
and divide it in 2.On a floured surface,roll out the dough into 2 sheets(size 30x40 cm).
oil and the water in which you previously dissolved the honey.Knead the dough
and divide it in 2.On a floured surface,roll out the dough into 2 sheets(size 30x40 cm).
Umplutura-Making the filing
Intr-o tava unsa cu ulei,intinzi o foaie,apoi repartizezi uniform umplutura de mere si acoperi cu cealalta foaie,pe care o intepi din loc in loc cu furculita.Se spala bine merele,se curata de cotoare si seminte si se pun in robotul de bucatarie,se pot da si pe razatoare.
Se pun la calit impreuna cu o cesca de zahar,stafidele si coaja de lamaie.
Se pun la calit impreuna cu o cesca de zahar,stafidele si coaja de lamaie.
Wash the apples and remove the seeds ,put them in the food processor or you could scrape them.Sauté the apples for 5-10 min adding 1 cup sugar,cinnamon, raisins and lemon zest.
Se pune prajitura in cuptorul incins in prealabil,pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Comentarii
Te astept la cules de premii, e toamna doar.
have a great day