Chec cu dovleac ras si stafide
Daca va plac genul acesta de dulciuri,o sa adorati cu siguranta si aceasta "painica" de dovleac,ohh it's so moist and spicy...Dovleac,ghimbir,scortisoara,nucsoara,stafide si nuca prajita,perfect!
Reteta initiala prevedea ca aluatul sa fie indulcit folosind o pasta de curmale(curmale pasate in robot),dar eu le-am inlocuit cu o cescuta mica de zahar,nu am vrut ca prajitura mea sa fie prea dulce,pentru ca a fost destinata sa fie servita langa o ceasca de ceai,care ceai,ar fi fost si el indulcit si aromat...deci,cam atat.Merita incercata reteta,mai ales ca avem parte de multi dovleci prin piata:)
Reteta am preluat-o de aici
For the english version,please scroll down!
Fresh grated pumpkin bread with raisins
Ingrediente-Ingredients
(eu am facut cantitati duble)
1 1/2 cups faina-flour
1/2 lingurita sare-1/2 teaspoon salt
1/2 lingurita bicarbonat-1/2 teaspoon baking soda
1/2 lingurita praf de copt- 1/2 teaspoon baking powder
1/2 lingurita scortisoara,ghimbir,nucsoara-1/2 teaspoon cinnamon,ginger and nutmeg
1 cup zahar-1 cup sugar
3/4 cup iaurt natural-3/4 cup yogurt
1 ou-one egg
1/4 cup ulei-1/4 cup oil
3/4 dovleac proaspat ras-3/4 cup fresh grated pumpkin
1/4 cup stafide-1/4 cup raisins
(eu am facut cantitati duble)
1 1/2 cups faina-flour
1/2 lingurita sare-1/2 teaspoon salt
1/2 lingurita bicarbonat-1/2 teaspoon baking soda
1/2 lingurita praf de copt- 1/2 teaspoon baking powder
1/2 lingurita scortisoara,ghimbir,nucsoara-1/2 teaspoon cinnamon,ginger and nutmeg
1 cup zahar-1 cup sugar
3/4 cup iaurt natural-3/4 cup yogurt
1 ou-one egg
1/4 cup ulei-1/4 cup oil
3/4 dovleac proaspat ras-3/4 cup fresh grated pumpkin
1/4 cup stafide-1/4 cup raisins
Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate:sarea,praful de copt,bicarbonatul,faina si mirodeniile.
Peste ingredientele umede,adaugati incetul cu incetul celelalte ingrediente,adaugati si stafidele si dovleacul si amestecati bine.
Se pune aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt,apoi se pune tava in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.Desupra,inainte de a baga tava la copt,puteti presara cateva nuci sau alune.
Comentarii
faina painica ta spicy si aromata!Imi place!
Imi aminteste de placinta mamei cu dovleac, nuci si scortiosoara, nuscoara si muuuuulta dragoste(punea intotdeauna in mancare, zicea ea ca asa iese mai gustoasa;)
Bucuroasa foc de cunostinta virtuala!Gand bun!