Pandispan cu crema de iaurt/Sponge cake with yogurt filing
For the English version,please scroll down!
In ultimul timp nu am avut timp mai deloc,am avut probleme si cu netul,asa ca v-am dus dorul,atat voua cititorilor mei,cat si scumpelor culinarese care imi incantau privirile in fiecare seara cu bucate care mai de care.Ar fi trebuit sa-mi incep postarea cu un La multi ani! ,dar o fac acum,sper sa nu fie bai.Cat despre meniul pt Craciun(caci stiu ca asta e important acum)trebuie sa va spun ca a fost destul de simplut si in principiu,a fost gatit de mama.Ea a facut toba,eu am ajutat-o la umplut carnatii,ea a facut sarmale si eu am facut o budinca de cozonac absolut delicioasa si o duzina de prajiturele din turta dulce,pe care le-am atarnat in bradut.Cozonac de casa si alte prajituri nu am avut pe masa de Craciun,si aperitivele au lipsit,dat fiind ca anul acesta nu am avut musafiri si cred ca nu am avut nici chef sa gatim si sa mancam mult.Dar sper sa recuperam pt petrecerea de Anul Nou.
Acum va prezint o prajitura foarte usor de facut,pe care am pregatit-o pt petrecerea de 14 ani a surorii mele,este foarte gustoasa si se prepare rapid,poate sa fie o idee si pt masa de Revelion,pt ca poate fi usor transformata intr-o prajitura festiva.
In ultimul timp nu am avut timp mai deloc,am avut probleme si cu netul,asa ca v-am dus dorul,atat voua cititorilor mei,cat si scumpelor culinarese care imi incantau privirile in fiecare seara cu bucate care mai de care.Ar fi trebuit sa-mi incep postarea cu un La multi ani! ,dar o fac acum,sper sa nu fie bai.Cat despre meniul pt Craciun(caci stiu ca asta e important acum)trebuie sa va spun ca a fost destul de simplut si in principiu,a fost gatit de mama.Ea a facut toba,eu am ajutat-o la umplut carnatii,ea a facut sarmale si eu am facut o budinca de cozonac absolut delicioasa si o duzina de prajiturele din turta dulce,pe care le-am atarnat in bradut.Cozonac de casa si alte prajituri nu am avut pe masa de Craciun,si aperitivele au lipsit,dat fiind ca anul acesta nu am avut musafiri si cred ca nu am avut nici chef sa gatim si sa mancam mult.Dar sper sa recuperam pt petrecerea de Anul Nou.
Acum va prezint o prajitura foarte usor de facut,pe care am pregatit-o pt petrecerea de 14 ani a surorii mele,este foarte gustoasa si se prepare rapid,poate sa fie o idee si pt masa de Revelion,pt ca poate fi usor transformata intr-o prajitura festiva.
Ingrediente pentru blat/Ingredients for the sponge:
- 8 oua-8 eggs
- 8 linguri de zahar-8 tablespoons sugar
- 8 linguri de faina-8 tablespoons flour
- 2 linguri de cacao-2 tablespoons cocoa
- 1 varf de cutit cu sare-one pinch of salt
- 8 oua-8 eggs
- 8 linguri de zahar-8 tablespoons sugar
- 8 linguri de faina-8 tablespoons flour
- 2 linguri de cacao-2 tablespoons cocoa
- 1 varf de cutit cu sare-one pinch of salt
Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.
Divide the eggs into yolks and whites,beat the whites with the salt,until they transform into a firm foam
Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .
In a bowl mix the yolks with the sugar.
Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;
Then mix the yolks mixture with the beaten whites,the flour and cocoa.
amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.
Mix well with a wooden spoon to combine everything,baking powder isn't necessary because we don't want the sponge to be very fluffy,in this way the cake will be very elegant.
Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.
Put the composition in a regular baking tin,not to big nor to small,bake it in the preheated oven for 30 min.
Se lasa la racit.
Let it cool on a rack.
Divide the eggs into yolks and whites,beat the whites with the salt,until they transform into a firm foam
Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .
In a bowl mix the yolks with the sugar.
Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;
Then mix the yolks mixture with the beaten whites,the flour and cocoa.
amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.
Mix well with a wooden spoon to combine everything,baking powder isn't necessary because we don't want the sponge to be very fluffy,in this way the cake will be very elegant.
Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.
Put the composition in a regular baking tin,not to big nor to small,bake it in the preheated oven for 30 min.
Se lasa la racit.
Let it cool on a rack.
Ingrediente pentru crema-Ingredients for the cream:
- un kg de iaurt simplu-one kg natural yogurt
- 2 plicuri de gelatina-20 gr granulated gelatin
- pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamaie-for the flavor I used lemon zest and lemon essence.
- 150 gr zahar(sau dupa gust)-150 gr sugar
- un kg de iaurt simplu-one kg natural yogurt
- 2 plicuri de gelatina-20 gr granulated gelatin
- pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamaie-for the flavor I used lemon zest and lemon essence.
- 150 gr zahar(sau dupa gust)-150 gr sugar
Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.
Mix the yogurt,sugar ,lemon zest,until they are well combined.
Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.
Prepare the gelatin following the instructions from the package and then mix it with the yogurt.
Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.
Pour the cream over the top of the sponge and let it cool in the fridge for 2 hours.
Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.
Mix the yogurt,sugar ,lemon zest,until they are well combined.
Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.
Prepare the gelatin following the instructions from the package and then mix it with the yogurt.
Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.
Pour the cream over the top of the sponge and let it cool in the fridge for 2 hours.
Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.
Comentarii
Cred ca e delicioasa prajiturica ta si arata foarte bine!
Sarbatori cu bine!
Sarbatori fericite in continuare si un An Nou plin de bucurii.
Pupici si Sarbatori fericite in continuare!
Fie ca Noul An sa fie plin de impliniri si fericire!