Chiftelute marinate
Chiftelute marinate,paste cu chiftelute sau spaghetti with meatballs,oricum le-ati spune,este vorba de fapt,despre chiftelutele noastre obisnuite scaldate intr-un sos delicios de rosii.Le puteti servi cu spaghete(asa cum am facut noi), cu piure sau ca atare,alaturi de o felie proaspata de paine.
Aveti nevoie de:
2 felii mici de paine mai veche sau o felie mare
500 gr carne tocata amestec,sau pui,vita,ce va place
0 ceapa mica
2 linguri patrunjel verde tocat
1 ou
25 gr cascaval razuit pe care il puteti inlocui cu un cartof mediu ca marime
3-4 catei de usturoi
piper,sare
2 felii mici de paine mai veche sau o felie mare
500 gr carne tocata amestec,sau pui,vita,ce va place
0 ceapa mica
2 linguri patrunjel verde tocat
1 ou
25 gr cascaval razuit pe care il puteti inlocui cu un cartof mediu ca marime
3-4 catei de usturoi
piper,sare
Inmuiati painea in 80 ml apa sau lapte,tocati fin ceapa,pisati usturoiul,razuiti cascavalul sau cartoful.Se bate bine oul,apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol alaturi de carnea tocata,condimentati.
Se formeaza chiftelute mici care se prajesc in ulei incins.
v
Se formeaza chiftelute mici care se prajesc in ulei incins.
v
Pt sos:
1 ardei iute
sare,piper
800 gr rosii in bulion,intregi(caz in care trebuiesc tocate)sau bucati
sare,piper
patrunjel sau busuioc,cascaval razuit pt garnisit
400 gr spaghete
1 ardei iute
sare,piper
800 gr rosii in bulion,intregi(caz in care trebuiesc tocate)sau bucati
sare,piper
patrunjel sau busuioc,cascaval razuit pt garnisit
400 gr spaghete
Se toaca fin ardeiul iute,se pune intr-o tigaie pe foc alaturi de rosii,cand sosul a dat in clocot adaugati chiftelutele si lasa-ti sa fiarba impreuna pret de vreo 20 min,se condimenteaza sosul,se presara verdeata.
Pentru servit se fierb pastele comform instructiunilor de pe pachet,se scurg si se aseaza pe o farfurie,se toarna sosul cu chiftelute si se serveste cu cascaval proaspat razuit.
Pentru servit se fierb pastele comform instructiunilor de pe pachet,se scurg si se aseaza pe o farfurie,se toarna sosul cu chiftelute si se serveste cu cascaval proaspat razuit.
Comentarii
Parabéns
Guilherme
“La Multi Ani!”XO
La cat mai multe retete pe blog