Briose perfecte.
Punct,pentru ca nu stiu ce as mai putea adauga,sunt atat de bune.Doamne.si daca nu puneti la socoteala cele 20 de min in care stau in cuptor,va spun eu sigur ca se fac fix in 5 min,am cronometrat!Le-am facut intr-o seara,le-am umplut cu cioco care avea in mijloc crema de visine,a doua zi am facut inca un rand,le-am umplut cu visine din complot si cioco cu alune.Planuiesc sa le ingras cu nuci,stafide,finetty,fructe uscate,cocos,crema de branza,coaja de portocala confiata...:)))[deja m-am plictisit de enumerat][si trebuie neaparat sa-mi cumpar forma de muffinsi!!!]Asa,deci prima oara am respectat reteta originala,a doua oara am inlocuit smantana cu lapte batut si zeama dintr-un compot de visine,deci banuiesc ca merg si cu iaurt sau sana,dar nu lapte dulce,nu dulce pentru ca nu vor iesi la fel de pufoase...
Din aceasta compozitie ies 20 de briose mari
400 gr faina
1 plic praf de copt
250 gr zahar
200 gr smantana normala(sau iaurt/sana)
2 oua medii
100 ml ulei
esente,razatura de citrice etc
umplutura la alegere
Se amesteca intr-un bol ingredientele umede
,iar in alt bol ingredientele uscate.
Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer.
Daca umpleti briosele cu cioco,
tineti-o in prealabil in congelator timp de 30 min.Forma se tapeteaza cu hartiute de muffins,se toarna o lingura din compozitie,la mijloc se pune umplutura,apoi se acopera cu inca o lingura de compozitie.
Se pun in cuptorul incins si se coc timp de 15,poate 20 min.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a-le servi
Din aceasta compozitie ies 20 de briose mari
400 gr faina
1 plic praf de copt
250 gr zahar
200 gr smantana normala(sau iaurt/sana)
2 oua medii
100 ml ulei
esente,razatura de citrice etc
umplutura la alegere
Se amesteca intr-un bol ingredientele umede
,iar in alt bol ingredientele uscate.
Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer.
Daca umpleti briosele cu cioco,
tineti-o in prealabil in congelator timp de 30 min.Forma se tapeteaza cu hartiute de muffins,se toarna o lingura din compozitie,la mijloc se pune umplutura,apoi se acopera cu inca o lingura de compozitie.
Se pun in cuptorul incins si se coc timp de 15,poate 20 min.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a-le servi
Comentarii
O zi buna.
daca fac numai e tentat sa cumpere
eu nu folosesc praf de copt,poate imi ies,o sa incerc,multumesc
Thanks!