Pui cu sos de rosii si ciuperci
Ei bine astazi va prezint un sos delicios.M-am indragostit pe deplin de gustul lui acrisor in combinatie cu rosiile dulci si aromate si ciupercile carnoase.L-am alaturat unui cocos de curte bine fiert si apoi rumenit in putin ulei,dar savoarea acestui sos il face perfect compatibil cu o carne mai grasa,de exemplu cea de porc sau oaie.
Gaina de curte cu sos de rosii si ciuperci
pulpele,aripile si pieptul unui cocos (poate fi si gaina ) / [sau 600 gr de carne(porc,oaie,etc)]
1 lamaie nu prea mare,poate chiar o lamaie si jumatate(depinde de gust)
400 gr rosii taiate in bulion
350 gr ciuperci (proaspete sau din conserva)
sare,piper
Daca ai gaina de casa,te rog fierbe-o bine,apoi presara pestea ea putina sare si piper.Daca folosesti altceva,portioneaza carnea si asezoneaz-o dupa preferinte.Prajeste carnea in putin ulei pana se rumeneste.
Stoarce lamaia,toarna sucul peste pui si mai adauga apa cat sa acopere carnea.Se lasa la fiert 3 min si se adauga rosiile din conserva,se mai fierbe inca 3 min.Se adauga la sos ciupercile sotate.
Sareaza sosul si stinge focul.Serveste totul garnisit cu patrunjel proaspat sau magiran,alaturi de un piure delicios.
Stoarce lamaia,toarna sucul peste pui si mai adauga apa cat sa acopere carnea.Se lasa la fiert 3 min si se adauga rosiile din conserva,se mai fierbe inca 3 min.Se adauga la sos ciupercile sotate.
Sareaza sosul si stinge focul.Serveste totul garnisit cu patrunjel proaspat sau magiran,alaturi de un piure delicios.
Comentarii